İşte Wordle Türkçe’deki en başarılı iller 

Yayın tarihi: 29 Mart 2022 Salı 5:58 pm - Güncelleme: 29 Mart 2022 Salı 5:58 pm

Sosyal medya kullanıcılarının paylaşımlarıyla gittikçe popülerleşen kelime oyunu Wordle Türkçe’de en başarılı olan iller belli oldu. Listenin başında Kayseri var.

Son zamanlarda sosyal medyada kullanıcıların önüne düşen yeşil ve sarı renkli tetrisi andıran kutucuklara benzeyen kelime oyunu Wordle’nin Türkçe versiyonu giderek yaygınlaşmaya başlıyor. Şubat 2022’de Bundle bünyesine katılan Wordle Türkçe 2,5 milyon kişiye ulaştı. İşte Wordle Türkçe ile ilgili istatistikler:

EN ZOR KELİME: ELİPS

Wordle Türkçe oyuncularının bulmakta en çok zorlandığı kelime “Elips” oldu. Oyuncuların yüzde 51’i kelimeyi ancak dördüncü ve sonraki denemelerinde bulabildi. Oyuncuların ortalama kelime tahmin süresi ise 3 dakika 32 saniye. Aralarında tanıdık simaların da yer aldığı Wordle oyuncuları, Twitter üzerinden 290.000 kez skorlarını paylaştı.

EN BAŞARILI İL KAYSERİ

Türkiye’nin en başarılı Wordle kullanıcıları Kayseri’de yaşıyor. Kayseri’yi ikinci sırada Kahramanmaraş takip ederken Wordle Türkiye podyumunu İstanbul tamamlıyor. Başkent Ankara ise yedinci sırada.

Wordle Türkçe’de en başarılı iller şu şekilde;

1-) Kayseri

2-) Kahramanmaraş

3-) İstanbul

4-) Konya

5-) Adana

6-) Samsun

7-) Ankara

😎 Denizli

9-) Eskişehir

10-) Mersin

Gündem olan Wordle oyunu nedir, nasıl oynanır?