İşte Webo’ya ırkçı sözler söyleyen Coltescu’nun daha önceki skandalları!

Yayın tarihi: 9 Aralık 2020 Çarşamba 7:35 am - Güncelleme: 9 Aralık 2020 Çarşamba 7:35 am

PSG – Başakşehir maçının 4. hakemi olarak görev yapan Sebastian Coltescu, Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya ırkçı söylemde bulundu. Coltescu’nun daha önceki skandalları yeniden gündeme geldi.

PSG – Başakşehir maçının 4. hakemi olarak görev yapan Sebastian Coltescu, Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya ırkçı söylemde bulundu. Tüm dünyanın tepkisini çeken Coltescu’nun daha önceki skandalları yeniden gündeme geldi.

PSG – Başakşehir maçında ‘ırkçılık’: Başakşehir sahadan çekildi!

Eurosport’un derlemesine göre Coltescu’nun daha önceki skandalları şöyle:

Pierre Webo’ya ırkçı söylemde bulunan Sebastian Colţescu, iki yıl önce bir kez daha gündeme gelmişti. 27 Mart 2018’de ülkesi Romanya’nın İsveç’le oynadığı maçta dördüncü hakem olan Colţescu’ya dair İsveç Milli Takım teknik direktörü Janne Andersson şu sözleri sarf etmişti:

“Yedek (dördüncü) hakem 90 dakika boyunca yedek kulübümüze dönüp faul yok diye bağırdı. Maçtan sonra Romanya yedek kulübesine gitti ve oyuncularla tokalaştı. Böyle bir şey görmek garipti, sanki 80’lere dönmüştük.”

Sebastian Colţescu, 2015 yılında oynanan Astra-Steaua maçında yaptığı büyük hatalarla gündeme gelmiş ve ardından gelen iki ayda kendi liginde bir maça atanmamıştı. O süreçte 2016’ya kadar askıya alınma riskiyle karşı karşıya kalmış fakat Ekim ayındaki kurulda affedilmişti.

Eski uluslararası hakem Adrian Porumboiu, 2019’da Colţescu’nun yönettiği Viitorul – Sepsi maçının ardından şu demeçleri vermiştir: “Colţescu’nun kararları dünyanın hiçbir köşesinde gerçekleşmiyor. Katil bir hakem istiyorsanız onu alabilirsiniz!”

2008’de Romanya’da Merkez Hakem Komisyonu Başkanı olan Gheorghe Constantin: “Onun yaptığı hataları ligimizin bu seviyesinde kabul edemeyiz. Bir süre maç yönetemeyecek, hatalarından ders alması gerekiyor.”

CFR Cluj kulübünün avukatı Ioan Ivaşcu, 2019 yılında Colțescu’nun yönettiği Cluj-Astra maçı sonrasında: “Sahadaki oyunculara küfretti ve onları duymamazlıktan geldi. Bu akıl alır değil!”

Colțescu, 2008’de bir süreliğine askıya alındığı dönemde bir boşanma davasından çıkmıştı. Sonraki dönemde kız arkadaşı edinen Colțescu, o süreçte intiharın eşiğinden döndüğünü belirtmişti.