İşte Termik santralde son durum! Tele1 ekibi olay yerinden bildirdi

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 10:55 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 7:23 pm

Muğla’nın birçok noktasında meydana gelen yangın devam ediyor. Dün akşam saatlerinde santrale sıçrayan alevler kontrol altına alındı. TELE1 ekibi yangın bölgesinden canlı bildirdi.

TELE1.com.tr haber müdürü Fırat Yeşilçınar, yangın felaketinin gerçekleştiği Milas’tan son durumları aktardı. Yeşilçınar, santral bölgesine uçak ve helikopterlerin gelmesi yönünde CHP’li belediye başkanlarının çağrı yaptığını vurguladı.

Yeşilçınar şu bilgileri aktardı:

“Kemerköy Termik Santrali içinde çalışma var mı diye sorduğumuzda soğutma çalışmalarının başlatıldığı yerlerin kontrol altına alınmaya çalışıldığını söylediler. Çalışanlar, santraldeki bandın yanmaması gerektiğini, eğer o bant yanarsa söndüremeyeceklerini söylediler. Dün maske uyarısı yapılmıştı çünkü şu an çevrede çok kötü bir koku var. Hem ormanda hem de santralde kötü koku var ve çalışanlar maskesiz. Santral çalışanlarına ‘maske dağıtılmadı mı?’ diye sorduk, yoğunluktan dolayı 2 saatlik uykuyla buraya gelip çalıştıkları için maskeyi takmadıklarını, düşünemediklerini söylediler.

Termik santralin neredeyse bütün bölgesi kontrol altına alınmış durumda, soğutma çalışmaları devam ediyor. Sık sık uçuşlar yapılıyor, yurt dışından gelen uçaklar var. Azerbaycan’dan gelen itfaiyeleri gördük, onlar Ören’e doğru hareket ediyordu. Arı kovanlarının hepsi yanmış ve arılar çevreye yayılmış.