İşte tepki çeken isimlerin yeni görevlerindeki maaşları

Yayın tarihi: 13 Haziran 2020 Cumartesi 4:50 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2020 Cumartesi 4:50 pm

Kamu bankalarındaki liyakatsız atamalara yönelik tepkiler sürüyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya Vakıfbank Yönetim Kurulu’na atanırken, Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Ziraat Bankası yönetimine girdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Halkbank yönetimine atandı. Söz konusu isimlerin birden fazla ve yüksek tutarlı maaşları da dikkat çekti. Atanan isimler arasında kamu görevi olanlar 12,530 TL, olmayanlar 22,500 TL maaş alacak.

Eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Saray’daki ve bakanlıktaki görevlerine rağmen üçüncü görev olarak Vakıfbank yönetimine atandı. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olan Hamza Yerlikaya halihazırda kamu görevi yürüttüğü için Vakıfbank’taki işinden 12,530 TL maaş alacak.

Liyakat mı dediniz? Cumhurbaşkanı Danışmanı Güreşçi Hamza Yerlikaya Vakıfbank Yönetimine atandı

Ataması büyük tepki çeken Yerlikaya’nın sahte lise diplomasıyla üniversiteye kayıt yaptırmaktan 8 yıl hapis cezasıyla yargılandığı ortaya çıktı.

Bir diploma usulsüzlüğü iddiası daha! Vakıfbank yönetimine atanan Güreşçi Yerlikaya ‘sahte diplomadan’ mahkemelik olmuş

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN FİNANS SEKTÖRÜNE DE EL ATTI

Daha önce TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliği de olduğu ortaya çıkan ve tartışmaların ardından bu görevinden istifa etmek zorunda kalan Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin de Halk Bank yönetim kuruluna girdi. Hali hazırda RTÜK ve Basın İlan Kurumu’nda görev alan Şahin, lisansını halkla ilişkiler, yüksek lisansını ise gazetecilik üzerine yapmıştı.

Finans sektörüne hızlı giriş yapan Şahin, kamu görevi olduğu için bankadan 12,530 TL maaş alacak.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Halkbank yönetimine atandı: Üç yerden maaş alacak

AKP’Lİ İSİM ZİRAAT BANKASI’NA

Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun yardımcılığını üstlenen Veysi Kaynak ise Ziraat Bankası Yönetim Kurulu’na girdi. AKP hükümetleri döneminde Başbakan yardımcısı olarak da görev yapan Kaynak, 2007 yılında AKP’den Kahramanmaraş Milletvekili seçilmişti. Kaynak, Ziraat Bankası’ndan aylık 22,500 TL alacak.

KEREM ALKİN, HALKBANK YÖNETİM KURULU’NA ATANDI

Halkbank Yönetim Kurulu’na atanan bir başka isim de İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili görevi ile birlikte İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ekonomik Değerlendirme Kurulu Üyeliği görevini yürüten Prof.Dr. Kerem Alkin oldu. Kamu görevi olmayan Alkin’in 22.500 TL alması bekleniyor.