BU HABER MAHKEME KARARI İLE ENGELLENMİŞTİR!

5651 sayılı Kanun’un 3/3 madde hükmü uyarınca Kanun kapsamındaki faaliyetleri yurt içinden ya da yurt dışından yürütenlere, internet sayfalarındaki iletişim araçları, alan adı, IP adresi ve benzeri kaynaklarla elde edilen bilgiler üzerinden elektronik posta veya diğer iletişim araçları ile bildirim yapılabilir.

Erişimin engellenmesi kararlarına karşı 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre itiraz yoluna gidilebilir. Erişimin engellenmesi kararlarına karşı yargılama makamlarına sıklıkla itiraz yoluna başvurulmakta ve itirazın haklı nedenlere dayanması durumunda erişimin engellenmesi kararları kaldırılmaktadır.

Bu hükümler uyarınca, ekteki udf dosyasında belirtilen karar ( ANKARA 4. SULH CEZA HAKİMLİĞİ'nin 11.07.2019 tarih ve 2019/5661 D. İş) Birliğimize tebliğ edilmiş olup, 5651 sayılı Kanun’un 9 uncu maddesi çerçevesinde mahkeme hükmünde belirtilen içeriğe erişimin engellenmesi kararı tarafımıza iletilmiştir. Ancak “HTTPS protokolüne” tabi içeriklere erişimin engellenmesi teknik olarak mümkün olmadığından söz konusu hak ihlali teşkil eden içeriklerin yayından kaldırılmasını ve tarafımıza ivedilikle bilgi verilmesini rica ederiz.