İşte Suriye’nin Lazkiye kenti: Denize girip güneşleniyorlar, nargile içip….

Yayın tarihi: 30 Haziran 2019 Pazar 2:50 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2019 Pazar 2:50 pm

Son olarak, Türkiye’de bazı belediyelerin Suriyeli göçmenlere koyduğu plaj yasakları konuşulurken, Suriye’nin Lazkiye kentinde dikkat çeken görüntüler sosyal medya da gündem oldu.

Suriye’deki iç savaş 8 yıldan fazladır sürerken, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların durumu da zaman zaman gündeme geliyor.

Son olarak, Türkiye’de bazı belediyelerin Suriyeli göçmenlere koyduğu plaj yasakları konuşulurken, Suriye’nin Lazkiye kentinde çekilen görüntüler ise dikkat çekti.

Esenyurt’ta Suriyeliler vatandaşı linç etti! ‘Yapma’ diye bağıran kadına saldırdı

VICE News’in aktardığı görüntülerde, Suriyeli kadın ve erkeklerin beraber; Lazkiye’de denize girip güneşlendikleri, nargile içip deniz de oyun oynadıkları görülüyor.

VICE News muhabiri Isobel Yeung, burada Suriyelilerle bir de röportaj gerçekleştirdi.

Yeung’a konuşan bir Suriyeli kadın, “Burası Suriye, ailemle eğleniyorum. Burada, ülkemle ilgileniyorum, destekliyorum ülkemi ve ordumu; çünkü onlara (Suriye ordusu) inandık” derken, “Burada ne olursa olsun hayatta kalacağız. Barbarlar Suriye’yi yıkmayı denedi, ama ne olursa olsun yaşıyoruz. Tekrar inşa edecegiz ülkemizi, Suriye tekrar güçlü bir üke olacak” diye belirtti.