Kadıköy’de kadına şiddet uygulayan polisler görevden alındı

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2020 Perşembe 12:02 am - Güncelleme: 20 Ağustos 2020 Perşembe 3:41 pm

Kadıköy’de maskesi burnunu kapatmadığı gerekçesiyle ceza kesilmek istenen, daha sonra polislerin sözlü tacizine maruz kalan iki genç kadın polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Tepki çeken 2 polis memuru görevden uzaklaştırıldı.

İstanbul Kadıköy’de iddiaya göre maskesiyle burnunu kapatmadığı gerekçesiyle durdurulan ve ceza kesilirken polislere mukavemet eden kadın gözaltına alındı. Polisin kadını gözaltına alış şekli sosyal medyada gündem oldu. Kadının gözaltına alınma biçimine çevrede bulunan vatandaşlar da tepki gösterdi. Bu gelişmelerden sonra 2 polis memuru görevden uzaklaştırıldı.

“ARKAMDAN GELİP YAKALADI”

Olayla ilgili açıklama yapan Rana isimli kadın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kendilerinin de maskesi yoktu zaten. Bunu söyleyip cezayı itiraz ettiğim için beni karakola götürmek istedi. Reddettim ve olay yerinden uzaklaşırken arkamdan gelip beni yakaladı” ifadelerini kullandı.

ÇAĞDAŞ HUKUKCULAR DERNEĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Çağdaş Hukukçular Derneği sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ” Maskesi burnunu kapatmadığı iddiasıyla durdurulup ceza kesilmek istenen, daha sonra polislerin sözlü tacizine maruz kalan iki genç kadın darp edilerek gözaltına alındı.” dedi.

Sosyal medyada yer alan ve tepkilere neden olan görüntüler şu ifadelerle paylaşıldı:

“Polisler maske takmamayı gerekçe göstererek iki kadını şiddete maruz bıraktı. Kadıköy’de maskesi burnunu kapatmadığı iddiasıyla durdurulup ceza kesilmek istenen, daha sonra polislerin sözlü tacizine maruz kalan iki genç kadın darp edilerek gözaltına alındı.”

İSTANBUL VALİLİĞİ: ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA DEVAM ETMEKTEDİR

Valilikten polis müdahalesiyle ilgili yapılan açıklamada, “Kadıköy Osmanağa Mahallesi Söğütlü Çeşme Caddesinde 19.08.2020 tarihinde güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılan Sağlık İçin Hepimiz İçin Covid-19 denetlemeleri sırasında R.B isimli kadının, maskesini usulüne uygun şekilde takmadığı görülerek uyarıda bulunulmuştur. Polis memurlarının uyarısına R.B. hakaret içeren söz ve davranışlarla karşılık vermiş, yapılan ikazlara rağmen bu tutumuna devam etmesi üzerine, gözaltına alınmak istenmiştir. Gözaltına alınma esnasında kesinlikle görmek istemediğimiz görüntülerin yaşanması bizi çok üzmüştür. Konuyla ilgili olarak Valiliğimizce başlatılan soruşturma kapsamında ilgili polis memurları görevden uzaklaştırılmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir” denildi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ: SORUŞTURMANIN HIZLI SONUÇLANDIRILMASI İÇİN TALİMAT VERDİM

Polis müdahalesiyle ilgili Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ise sosyal medya hesabından, “Kadıköy’de yaşanan olayla ilgili tarafların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, devam eden soruşturmanın çok hızlı sonuçlandırılması talimatını verdim” dedi.