İşte ön plana çıkan isimler! MİT Müsteşarlığı’na İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanlığı’na Hakan Fidan, Merkez Bankası’na Hafize Gaye Erkan

Yayın tarihi: 2 Haziran 2023 Cuma 11:35 am - Güncelleme: 2 Haziran 2023 Cuma 5:59 pm

Haber: Yılmaz Polat-TELE1 Washington Temsilcisi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesinde İbrahim Kalın’ın MİT Müsteşarlığı’na, Hakan Fidan’ın’da Dışişleri Bakanlığı’na atanacağı bildiriliyor.

İçişleri Bakanlığı’na da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın atanması hemen hemen kesinleşmiş görünüyor. Edindiğim bilgilere göre, Hazine Bakanlığına Mehmet Şimşek’in getirileceği, zayıf da olsa Şimşek’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olma ihtimalinden söz ediliyor.

Maliye Bakanlığı’na Lütfü Elvan’ın atanacağı verilen haberler arasında. Merkez Bankası Başkanlığına şu anda konuşulan isimlerin hiç birinin olmayacağı, sürpriz bir isim atanacağı ancak açıklandığında piyasaların ‘olumlu’ satın alacağı bir isimden bahsediliyor.

Merkez Bankası Başkanlığı’na ise ABD’de Goldman Sachs gibi finans çevrelerinde çalışan Hafize Gaye Erkan’ın atanacağı konuşuluyor.

First Republic Bank’ta yaklaşık sekiz yıl boyunca İcra Kurulu Eş Başkanı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi, Baş Yatırım Sorumlusu, Baş Mevduat Sorumlusu ve Eş Risk Sorumlusu gibi görevlerde bulunan Erkan’ın bankacılık, yatırımlar, risk yönetimi, teknoloji ve dijital inovasyon alanlarında  uzman olduğu belirtiliyor.

Savunma Bakanlığı’na ise Yaşar Güler’in ismi geçiyor.

İbrahim Kalın yeterli güvenlik önlemi alınmamasını ‘miting alanı değil’ diyerek savundu