‘İktidar bloku sayım döküm işleminin bitmesini istemiyor’

Yayın tarihi: 11 Nisan 2019 Perşembe 8:13 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2019 Cuma 12:25 am

AKP ve MHP’nin itirazıyla İstanbul Maltepe’de kullanılan tüm oylar yeniden sayılıyor. Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Maltepe’de sayım yapılan sandık kurulu sayısının ‘iktidarın isteğiyle’ azaltıldığını söyleyerek, “Belli ki sayım döküm işleminin bitmesini istemiyor ve süreci uzatmaya çalışıyorlar” dedi.

Maltepe’deki 1080 sandığın 403’ü sayıldığını, 403 sandıktan, Yıldırım lehine 134 oy çıktığını söyleyen Yakardaş,”Sonuçlarda hala bir değişiklik yok. İmamoğlu, 13500 oyun üzerinde fark atıyor” ifadesini kullandı.

Saat 22.00’de sandık kurul sayısına ilişkin bir toplantı yapılacağını belirten Yarkadaş, sandık kurulu sayısının 7’ye çıkarılabileceğini söyledi.

Maltepe’de 2 sandık kurulunda sayım devam ediyor.

“1080 sandıktan 363’ü sayıldı”

Yarkadaş, saat 18.00 civarında devam eden sayım işlemine ilişkin “Şu ana kadar 1080 sandıktan 363’ü sayıldı, Maltepe’deki işlemin pazar gecesi sonlandırılması bekleniyor” demişti.

Maltepe’de 11 gündür sayım yapan iki kurulun sayısının 12’ye çıkarıldığını, bu nedenle sayım işleminin hızlandığını aktaran Yarkadaş, sayımlara 24 saat devam edileceğini belirtmişti. Ancak son gelen bilgilere göre sandık kurulu sayısı yeniden 2’ye düşürüldü.

Yarkadaş, adayların oy sayılarındaki değişimle ilgili ise şu ifadeleri kullanmıştı:

“11. günün sonunda 363 sandığın sayımı tamamlandı. Binali Yıldırım’a 363 sandıktan 105 oy ilave edildi. MHP Belediye Başkan adayına ise 62 oy ilave edildi.”

“AKP ve MHP sayımları uzatıp zaman kazanmak için elimden geleni yapıyor”

Yarkadaş, bugün öğle saatlerinde “AKP ve MHP sayımları uzatıp zaman kazanmak için elimden geleni yapıyor” iddiasında bulunmuştu.

“Maltepe’de AKP ile MHP arasında yaşanan uyuşmazlık yüzünden sayım durdu” diyen Yarkadaş, sayımın 14.00’te yeniden başlayacağını kaydetmişti.

Maltepe’deki bir hâkimin sözlerini aktaran Yarkadaş sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

“AKP ve MHP sayımları uzatıp zaman kazanmak için elimden geleni yapıyor. Maltepe’de AKP ile MHP arasında yaşanan uyuşmazlık yüzünden sayım durdu. Hakim, tarafları uyardıktan sonra ‘Sayıma katılsanız da katılmasanız da devam edeceğiz’ kararını verdi. Sayım 14.00’te başlıyor.”