İşte Kılıçdaroğlu ve Akşener görüşmesinin detayları!

Yayın tarihi: 28 Şubat 2023 Salı 12:29 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2023 Salı 12:29 pm

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası AKP’ye yönelik eleştirilerin yükseldiği bir dönemde seçime gitmeye hazırlanırken CHP ve İYİ Parti liderleri görüştü. Görüşmede ‘rahatsızlık verici konular’ın halledildiği öne sürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir araya geldi. Yaklaşık iki saat süren görüşme sonrasında taraflar toplantının “olumlu” geçtiğini ifade etti.

Alınan bilgilere göre, İYİ Parti lideri Akşener, partisinin kurmaylarına görüşmede Kılıçdaroğlu’nun adaylık konusunun gündeme gelmediğini belirtirken iki liderin de yaklaşan seçimler için kimin aday olacağı konusunu açmadığı öne sürüldü.

Yaşanan depremlerle ilgili son durumlar ve deprem yönetimindeki aksaklıkların konuşulduğu görüşmede gerek Kılıçdaroğlu gerekse Akşener kurmaylarını bundan sonra görüşmelerin ve uzlaşma aranılan konuların basına yansımaması için uyardıkları öğrenildi.

Kılıçdaroğlu: Altılı Masa adayı ilk turda Cumhurbaşkanı

Halk TV’de yer alan haberde görüşmeye dair kulis bilgileri şöyle sıralandı:

‘MASADAN KALKMAK’ YOK

“İYİ Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre, iki liderin görüşmesinde öncelikle İYİ Parti’nin Altılı Masa’dan kalkma durumunun olmadığı ifade edildi. İYİ Parti yönetim kademesinde kamuoyundaki ‘Altılı Masa dağılır mı’ endişesinin gereksiz olduğu vurgulanıyor.

Kulise göre iki liderin yaptığı kritik görüşmede ‘rahatsızlık verici konular’ın halledildiği ifade edildi.

GÜNDEMDE ÜÇ ADAY VAR

İYİ Parti’nin gündeminde üç aday olduğu söylentileri kulislerde dolaşıyor. Bu üç aday da Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş.

Söz konusu üç isim de görüşülüyor ancak Kılıçdaroğlu’nun ismi öne çıkıyor.

ADAY NE ZAMAN DUYRULACAK?

Her iki partinin kulislerine göre, 2 Mart’ta yapılacak toplantıda artık adayın belirlenebileceği düşünülüyor. Seçimler eğer 14 Mayıs’ta olacaksa zamanın çok kısaldığı ve 2 Mart’ta artık adayın belirleneceği konuşuluyor. Ancak buradaki kritik nokta; adayın isminin belirlendiği halde kamuoyuna ilan edilmesinin daha sonraya kalabileceği ifade ediliyor.

Bundan önceki planda da 13 Şubat’ta aday belirlenecek ancak ismi daha sonra bir lansmanla duyurulacaktı.

Kulis bilgilerine göre, 2 Mart’taki toplantıdan sonra yapılacak açıklamada depreme ilişkin bir ortak mutabakat metni öne çıkabilir”