Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun sorusuna yine cevap veremedi

Yayın tarihi: 12 Aralık 2019 Perşembe 2:42 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2019 Perşembe 5:24 pm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘100 bin sosyal konut’ projesinin tanıtım toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı programlarda ve partisinin grup toplantısında defalarca sorduğu, Katarlılara satılan Tank Palet Fabrikası hakkında sorduğu soruları cevaplamadı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının o bölümü şu şekilde:

Şurada biliyorsunuz bir Arifiye Tank Palet meselesi var. Yatıyor kalkıyor bu tank palet fabrikasını ‘yabancılara sattılar’ diyor. Burada satış diye bir şey yok. Tank palet fabrikası; zararda olan bir yer, teknolojisi ileri değil. Ve BMC firması, üç firma katılıyor, BMC ihaleyi alıyor. Ne ihalesi bu? Satış değil, kiralama işletme. Ve buraya da 50 milyon dolarlık bir yatırım şartıyla burayı alıyor.

CHP’den AKP’ye ‘Bundan dolayı vatana ihanetten hesap vereceksiniz’

Ne kadarlığına 25 yıllığına? Bunların işletme kabiliyeti yok ve hayatlarında bunlar beş koyun gütmemişler, zaten de güdemezler. Bakın SEKA, Kocaeli’nde zararına bitmiş, batmış bir fabrikaydı. Biz geldik, geldiğimizde de dedik ki biz SEKA’yı kapatacağız. Ve özel sektör kağıdını üretsin, gazeteler vesaire oralardan alsın. E ne yapacaksınız? Makinelerin olduğu bölümü müze haline dönüştüreceğiz ve SEKA’nın olduğu bu alanı da Kocaeli halkına hizmet veren dev bir Millet Bahçesi haline dönüştüreceğiz ve fabrikada çalışanlara Kocaeli belediyesinde istihdam ettik. Şu anda SEKA bir müze, bütün çevresi adeta millet bahçesi. Orada bakıyorsunuz ki Kocaeli’nin sakinleri; anneler, çocuklar hep birlikte yürüyüşlerini o alanlarda yapıyorlar. Buradan kar mı edeceğiz, zarar mı edeceğiz? Biz kar etmenin yolundayız. Bazen bu sosyolojik anlamda kara dönüşüyor, zarar etmektense etmemek daha evladır diyerek yola devam ediyorsunuz. Yaptığımız bu.

KILIÇDAROĞLU’NUN SORULARINI CEVAPLAMADI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir çok defa sorduğu Tank Palet Fabrikası hakkındaki soruları Erdoğan’ın cevaplamaması üzerine, sorular yeniden gündem oldu.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun cevap alamadığı ‘Tank Palet Fabrikası’ soruları sorduğu konuşmasının o bölümü:

Kılıçdaroğlu, “Bu fabrikanın değeri 20 milyar dolar. Avrupanın en büyük tank üretim merkezlerinden birisi. Bunu 25 yıllığına BMC Grubuna yani Ethem Sancak’a ve Katar ordusuna verdi.

İhaleyi ne zaman nerede yaptın?

Nerede ihale yaptın?

İhale ilamı nerede yayımlandı?

‘Öğrenemezsin’ diyorlar. Niçin?

Sen kalktın oradaki bütün devlet sırlarını Katar ordusuna verdin. Niye, hangi gerekçeyle veriyorsun?

Ben bunu hepimizin adına sormak zorundayım. 20 milyar dolarlık fabrikayı kime peşkeş çektiniz?” 

Kılıçdaroğlu, Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası ile ilgili firmaya yüzde 12,5 kar garantisi verildiğini öne sürdü.

“Sen 25 yıllığına kiraladığın Tank Palet Fabrikası için kaç lira aldın?

Hiçbir şey almadı. 5 kuruş dahi almadı. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı için sana soruyorum; 20 milyar dolarlık fabrikayı kiraladın. Kaç lira aldın?

Türk Telekomda da işletme devri oldu. 6,4 milyar dolar alındı. Satış değil, kiralama da değil, bunun adı peşkeştir. Bunun partili yanı yok. Bu sorunun cevabını bekliyorum.

MHP de beklesin, Saadet Partisi de beklesin, AK Parti de beklesin, hepsi beklesin. 25 yıllığına kaça verdin sen bunu?