İşte İYİ Parti GİK toplantısında gösterilen ‘yerel seçim’ haritaları

Yayın tarihi: 6 Aralık 2023 Çarşamba 11:01 am - Güncelleme: 6 Aralık 2023 Çarşamba 11:23 am

Gazeteci Aytunç Erkin bugünkü yazısında İYİ Parti‘nin GİK toplantısında nelerin yaşandığını Başkanlık Divanı üyelerinden hukukçu Ahmet Zeki Üçok’un işbirliği yapılması ve yapılmaması durumunda hangi şehirlerin kazanılacağına dair yaptığı çalışmayı yazdı.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin bugünkü yazasında  İYİ Parti’nin GİK toplantısında yaşanılanları anlattı. Erkin GİK toplantısı öncesi Başkanlık Divanı üyelerinden hukukçu Ahmet Zeki Üçok’un bir çalışma yaptığını ve işbirliği yapılması ve yapılamaması durumunda hangi şehirlerin kazanılıp kazanılamayacağının analizini yaptığını söyledi.

İşte İYİ Parti’nin ‘ret’ kararı sonrası CHP’nin izleyeceği yol haritası

ÇOK SAYIDA İL KAZANILIYOR

Ahmet Zeki Uçok’un haritalarına göre işbirliği olması halinde İYİ Parti yedi il, 55-85 ilçede, CHP 18 il 189 ilçede, AKP-MHP 46 il 620 ilçede, HEDEP 10 il 80 ilçede belediye başkanlığı kazanıyor. Toplamda CHP-İYİ Parti 25 il ve 260’a yakın ilçede ipi göğüslüyor.

CUMHUR İTTİFAKI BÜYÜK BÖLÜMÜ KAZANIYOR

İşbirliği olmaması durumunda ise İYİ Parti bir ilçede, CHP dört il ve 131 ilçede, AKP-MHP ittifakı 67 il 762 ilçede, HEDEP de 10 il 80 ilçede belediye başkanlığı kazanıyor.

Merdan Yanardağ’dan İYİ Partili isme yanıt: Bu cehaletten öte bir kasıttır

Aytunç Erkin yazısının devamında sunum sonrası yaşanan konuşmayı şöyle anlattı:

“Ahmet Zeki Üçok bu sunumu yaptıktan sonra GİK toplantısında şu cümleyi kuruyor: “İş birliği olmazsa ülke Tayyibistan olur.” Bu arada iş birliğine karşı olanlar da “üçüncü yol” fikrini savunurken GİK üyelerinden Hayrettin Nuhoğlu şu cümleyi kuruyor: “Matematiğe karşı hamaset.” Akşener de o sırada “üçüncü yolu” savunanlara dönüyor “Matematiğe karşı hamaset” diyor.”

İŞTE UÇOK’UN HARİTALARI

 

 

 

Kaynak: TELE1