İşte iOS 18 ile birlikte iPhone’a gelmesi beklenen özellikler! Neredeyse tamamı yapay zeka olacak

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 1:34 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 1:34 pm

IOS 18 Apple’ın bu güne kadar ki en büyük güncellemesi olacağı düşünülürken, IOS 18 ile birlikte Apple’ın ekleyeceği yeni özelliklerin neler olabileceğine dair dikkat çeken bilgiler sızmaya başladı.

Bloomberg’in derlediği habere göre, iOS 18’e (ve bazı durumlarda macOS 15’e) geleceği söylenen yapay zeka destekli yükseltmelerden bazılarını özetliyor. İşte en son güncellemesine dayanarak gelebileceğini düşündüğümüz şey.

1. SESLİ NOTUN YAZIYA GEÇİRİLMESİ

Sesli notları metne dönüştürmek için yapay zeka kullanmak bugünlerde yaygın bir uygulama oldu. Bu özellik yeni iOS’ta gelmesi bekleniyor.

Eski fotoğraflar geri yüklenmişti: Apple’dan iOS 17.5’teki sorunun kaynağını açıkladı

2. FOTOĞRAF RÖTUŞLAMA

Fotoğrafların içind eyer alan saksı, masa çiçek gibi eşyaların yine yapay zeka yardımıyla fotoğraf içinde yer değiştirilmesi gibi çok farklı rötuş özellikleri gelmesi bekleniyor.

3. DAHA İYİ ARAMA

iOS 18 ve macOS 15’teki aramalar yapay zeka sayesinde “daha hızlı ve daha güvenilir” hale gelecek. Daha önce de söylendiği gibi , daha fazla uygulamadan arama sonuçları görebiliriz ve bir şey ararken doğal dil sorguları için geliştirilmiş destek görebiliriz.

4. OTOMATİK CEVAPLAR

Yazma görevlerini devretmek istiyorsanız, yakında Apple Mail ve Apple Mesajlar uygulamalarında akıllı yapay zeka  yanıtları oluşturabilme özelliği yeni iOS ile mümkün olabilir.

5. SAFARİ’DE İYİLEŞTİRMELER

Yeni iOS’ta Safari’nin yapay zekanın yardımıyla gelişmiş bir web araması elde edeceği öngörülüyor. Bu, ziyaret ettiğiniz web sitelerinin hızlı özetlerini alma yeteneğinin yanı sıra daha alakalı sonuçlar anlamına geliyor.

6. DAHA DOĞAL BİR SİRİ

Daha önce bildirildiği gibi , Siri ile konuşmak daha kolay hale gelecek ve daha iyi yanıtlar üretecek; daha çok bir insan gibi, daha az bir bot gibi. Siri, Apple’ın kendi geniş dil modellerine dayalı olarak daha fazla “doğal ses veren etkileşimler” sunacak.

7. YAPAY ZEKA TARAFINDAN OLUŞTURULAN EMOJİLER

Gelmesi beklenen özelliklerden biri de yapay zeka emoji makinesidir. Sızan bilgilere göre, yapay zeka sayesinde herkes kendi emojisini oluşturabilecek.

8. AKILLI ÖZETLER

Akıllı özetlerin iOS 18’in her yerinde olmasını bekleyebilirsiniz: E-postalar, web sayfaları, mesajlar ve daha fazlası. Bu daha önce de konuşulan bir şey ve bildirimleri de kapsayabilir .

9.ANA EKRAN DÜZENLEMELERİ

Tam anlamıyla yapay zeka ile olmasa da uygulamaları benzer renk, ve özellik gibi kavramlarla da istenildiği gibi düzenleme hatta istenilen ızgaranın dışında da yer verme özelliğinin gelmesi bekleniyor.

Kaynak: TELE1