İşte harekatın başladığı an! Canlı yayında patlama sesi

Yayın tarihi: 9 Ekim 2019 Çarşamba 5:41 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2019 Çarşamba 5:43 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Barış Pınarı Harekatını’nın başladığını duyurmasından dakikalar önce harekatın başladığı an CNN Türk ekranlarında canlı yayına yansıdı. CNN Türk muhabiri İsmail Umut Arabacı o anları böyle anlattı.

 

Dünya ajansları Türkiye’nin Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik olarak başlattığı harekatı son dakika haberi olarak geçiyor.

Suriye devlet televizyonu, ülkenin kuzeyine hava saldırıları düzenlendiğini aktardı. Reuters ajansına konuşan bir Türk yetkili de harekatın hava bombardımanlarıyla başladığını söyledi. Kara harekatının başlayıp başlamadığına dair ise herhangi bir bilgi gelmedi.

Dış basın Suriye operasyonunun başlamasını böyle duyurdu

Harekatın başladığına ilişkin resmi açıklama  Erdoğan’dan geldi.

Erdoğan resmi hesabından önce Türkçe, ardından da İngilizce olarak harekatın başladığını şu sözlerle ilan etti:

“Türk Silahlı Kuvvetleri’miz Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı’nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.

Son Dakika | AB’den Türkiye’ye Suriye harekatını durdurun çağrısı

Barış Pınarı Harekatı ile, Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız.

#BarışPınarıHarekatı’nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye’yle birlikte olan tüm yerel destek unusurlarına muvaffakiyetler diliyorum.

Allah yar ve yardımcımız olsun.”