İşte Erdoğan’ın parti parti dolaşmasına neden olan anket… Düşüş gözle görülür seviyede

Yayın tarihi: 27 Ocak 2021 Çarşamba 9:24 am - Güncelleme: 27 Ocak 2021 Çarşamba 9:25 am

MAK danışmanlık şirketi Ocak ayında yaptığı son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankette HDP ve MHP’nin baraj altı kaldığı görünürken İYİ Parti’nin oy oranındaki artış dikkat çekti. Söz konusu ankette AKP yüzde 32 olarak tespit edilirken CHP’nin aldığı oy oranı ise yüzde 24,9 oldu. Cumhur İttifakı ise yüzde 50 seviyesine çok uzak kaldı.

 

MAK araştırma şirketi 2021’in ilk anket sonuçlarını açıkladı. Ankette gazeteci ve siyasilere yapılan saldırılar da vatandaşa soruldu. Saldırıya ilişkin vatandaşların yüzde 28’i ülkenin yeniden kardeş kavgasına sürüklenmesinden endişe duyduğunu belirtirken yüzde 41’i ise “Münferit olaylar” olarak yorumladı.Ankette partilerin aldığı olası oy oranları da dikkat çekti.

Erdoğan’ın evinde ziyaret ettiği Asıltürk’ün açıklamalarına, Saadet Partisi’nden sert tepki: ‘Allah’ın yeryüzündeki gölgesi’

MAK’ın 14-26 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre, “Yarım genel seçim olsa” başlığı altında vatandaşlara hangi partiye oy verecekleri soruldu. Vatandaşın yüzde 32,2’si tercihini AKP’den yana kullandı. CHP yüzde 22,5, İYİ Parti yüzde 12,3 oy alırken, baraj altında kalan HDP yüzde 8, MHP ise yüzde 7,7 oy aldı. Ankette Gelecek Partisi’nin yüzde 2,2 DEVA Partisi’nin ise yüzde 2 oy aldığı görüldü. Kararsızlar ise seçim barajını aşarak yüzde 10 çıktı.

Kararsızların oylarının dağıtılmasıyla Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP yüzde 35,6, Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisi CHP yüzde 24,9, Meral Akşener’in Genel Başkanlığını yürüttüğü İYİ Parti yüzde 13,6 oy oranına yükseldi. HDP’nin yüzde 8,9, Devlet Bahçeli’nin partisi MHP ise yüzde 8,5 oy oranına ulaşarak yine seçim barajı altında kaldı.

SEÇMEN ERKEN SEÇİM SORUSUNA NE DEDİ?

Ankette erken seçim sorusu da vatandaşa soruldu.Seçmenin yüzde 49’u erken seçim yapılması görüşünü bildirirken, erken seçime gerek olmadığını belirten vatandaşların oranı ise yüzde 41 olarak belirtildi. Seçmenin yüzde 10’u ise bu soruya yanıt vermekte kararsız kaldı.

Erdoğan – Saadet flörtüne TRT’den Erbakan katkısı