İşte Erdoğan’ı ‘Nobel Barış Ödülü’ne aday gösteren ülkeler! Umman, Pakistan, Gabon…

Yayın tarihi: 2 Şubat 2023 Perşembe 7:44 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2023 Perşembe 7:44 pm

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Nobel Barış Ödülü’ verilmesi için birçok ülkeden başvurular olduğunu söyledi. 

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Mustafa Şentop, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Şentop, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2022’de Nobel Barış Ödülü’na layık tek isim olduğunu iddia etti. Şentop, birçok ülkeden Erdoğan’a ödülün verilmesi için başvuru yapıldığını söyledi. Şentop şunları dile getirdi:

Erdoğan’ın ‘Sürtük ve çürük’ sözleri planlıydı

“Eğer bir Barış Ödülü’nden bahsediyorsak, Nobel falan 2022 yılı için… Burada tek bir kişi var. O da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu ödülü, hak eden kişidir. Bu fikir nasıl ortaya çıktı? Birçok uluslararası toplantıda, destek veren ülkelerden parlamenterlerin de ortaya attığı, bize teklif ettiği birtakım değerlendirmelerle ortaya çıkmış oldu. Sonuçta, özel bir gayret de göstermedik. Bir adaylık başvurusu yaptıktan sonra bu ülkelerden, parlamenterler, senatörler… Pakistan Senato Başkanı bizzat açıklama yaptı. Özel bir mektup da yazdı. Endonezya, Macaristan, Japonya, Bangladeş, Cezayir, Umman, Mali, Gabon, Nijer’den birçok milletvekili başvuru yaptı. Sosyal bilimler alanında çalışma yapan akademisyenlerin de bu konuda başvurusu oldu. Nobel Barış Ödülü verilir, verilmez ayrı bir şey.”

Erkan Baş’tan ‘netice ortada’ diyen Erdoğan’a yanıt: Kendi ekonomisinden bahsediyor