İşte dünyanın en tehlikeli şehirleri

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 2:21 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 2:21 pm

Bir risk analiz şirketinin yaptığı araştırmaya göre dünyanın “en tehlikeli kentler” listesinin üçte ikisini Latin Amerika’dan şehirler oluşturuyor. Medellin, San Salvador ve Chihuahua, listede öne çıkan şehirler oldu.

Global risk analiz şirketi Verisk Maplecroft dünyadaki şehirlerin “suç, terörizm, toplumsal gerilim ve çatışma” üzerine verilerini inceleyerek risk profillerini oluşturdu. The Guardian’ın haberine göre, araştırmada dünyanın en tehlikeli şehirlerinin üçte ikisinin Latin Amerika’da olduğu belirtildi.

Listenin en başında ise Afganistan’ın başkenti Kabil ve Somali’nin başkenti Mogadişu yer aldı.

İsmi uyuşturucu baronu Pablo Escobar ile anılan Kolombiya’nın ikinci büyük kenti Medellin, El Salvador’un başkenti San Salvador ve Meksika’nın kuzeybatısında yer alan Chihuahua şehri, en tehlikeli Latin Amerika ülkeleri arasında gösterildi.

Medellin Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden Prof. Pedro Piedrahíta Bustamante, şehirdeki yüksek suç oranı ile ilgili konuşarak, “Medellin uluslararası suç şebeke ağlarının merkezi ve bu nedenle bu tür bir araştırmada ismi yer alıyor. Son onyıllarda görülen tüm değişimlere rağmen, hala olumsuz suç göstergeleri şehirde yer almaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük 30 şehrinin risk analizini de çıkartan araştırmacılar, bu listenin başında Kolombiya’nın başkenti Bogota, Brezilya’dan Rio de Janeiro ve Meksika’nın başkenti Mexico City’in yer aldığını söyledi.

Kadınları çeken göçmen Tele1 kamerasına yakalanınca selfie moduna geçti