İşte CHP’nin yeni Berat Albayrak planı

Yayın tarihi: 24 Şubat 2021 Çarşamba 8:20 am - Güncelleme: 24 Şubat 2021 Çarşamba 8:20 am

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı farklı bir strateji izlediğini belirtti.

Deniz Zeyrek, “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu doğrudan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef alıyor, daha öfkeli ve kontrolsüz açıklamalar yapmaya yönlendiriyor. Amacına da ulaşıyor. Erdoğan kürsüde hep ‘çok öfkeli’ görünüyor. En son Kılıçdaroğlu için ‘terbiyesiz herif’ ifadesini kullandı, kendi tabanından daha tepki çekti. Bu öfkeli dil, siyaset iletişimi açısından son derece olumsuz. Bir taraftan icraatlarını anlatmaya fırsat vermiyor, diğer taraftan ‘sorulara yanıt veremeyince, sıkışınca sinirleniyor’ algısı yaratıyor” diye yazdı.

CHP’nin istifa eden Berat Albayrak’ın yeniden siyaset sahnesine dönmesini istediğini ileri süren Deniz Zeyrek, “Çünkü Albayrak sahnede kaldıkça ve ekonomi kötüleştikçe, vatandaş faturayı Albayrak’a dolayısıyla da Erdoğan’a kesiyor. Son günlerde Ankara’da ‘Albayrak AK Parti Olağan Kongresi’nden sonra Genel Başkan Yardımcısı olacak’ diye bir söylenti var. Enerji Bakanı ya da Dışişleri Bakanı olma ihtimali de dillendiriliyor” ifadelerini kullandı.