“İşte bu oldu…” Boğaziçi Üniversitesi TETAM laboratuvarı çöp poşetlerine doldurularak boşaltıldı!

Yayın tarihi: 9 Aralık 2023 Cumartesi 10:21 am - Güncelleme: 9 Aralık 2023 Cumartesi 10:21 am

Boğaziçi Üniversitesi Teleiletişim ve Enformatik Araştırma Merkezi (TETAM) binası, içerisinde bulunan ekipmanlar çöp poşetlerine doldurularak boşaltıldı.

Binasının yarısı, iki hafta önce rektörlüğe bağlı bir idari hizmet birimine tahsis edilen, Boğaziçi Üniversitesi’nin araştırma merkezi TETAM’a ait laboratuvardaki gelişkin ekipmanların çöp poşetlerine doldurulduğu ortaya çıktı.

Sosyal medya hesabından “Boğaziçi Üniversitesindeki en büyük araştırma merkezinin (Teleiletişim ve Enformatik Araştırma Merkezi) binasının yarısı iki hafta önce boşalttırılıp donanımları çöp torbalarına konularak taşıttırılmıştı ya? Bilin bakalım bu hafta binanın diğer yarısına ne oldu?” Paylaşımını yapan Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Cem Say’a yine Boğaziçi Üniversitesi profesörlerinden Tuna Tuğcu yanıt verdi.

Tuğcu’nun “İşte bu oldu” diyerek yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“İşte bu oldu @say_cem hocam. Çöp poşetlerine doldurdukları eşyalarımızın bir kısmını cumartesi sabahı Kuzey Kampüse taşıyorum.

3.000 m2lik araştırma merkezimize el konulup 45 m2lik alan verildi. Şimdi 3-4 tonluk araştırma tankımızı sığdıracak çöp poşeti arıyorlar.

Sadece o tank bile verilen yere sığmıyor. Zaten sığsa binanın statiği değişecek.

Daha da önemlisi araştırma projemiz gasp edildi. Rektör T.C SBB @cbsbb yetkisini gasp ederek projeyi, proje ekibinde yer almayan kendi adamına verdi. Bu şartlarda bizden araştırma mı bekliyorsunuz?

Kaynak: TELE1