İşte aynı aileden farklı partiden aday olan isimler

Yayın tarihi: 10 Nisan 2023 Pazartesi 10:12 am - Güncelleme: 10 Nisan 2023 Pazartesi 10:12 am

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak olan ’28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ için 26 siyasi parti aday listelerini YSK’ye sundu. Sunulan listelerde aynı aileden farklı partilerden aday olan isimler de yer aldı. İşte o isimler…

Türkiye seçime adım adım yaklaşırken dün 26 siyasi parti aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. Listelerde aynı aileden farklı partilerden aday olanlar da dikkat çekti.

Cumhuriyet yazarı Miyase İlknur bugünkü köşe yazısında o isimleri konu edindi. Miyase İlknur’un yazısının ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı:

“Bazı aile ve aşiretler birden çok partide seçilecek yerlere üyelerini yerleştirme başarısı gösterdiler. Bunların başında Diyarbakırlı Ensarioğlu ailesi geliyor. AKP’den Galip Ensarioğlu Diyarbakır’da liste başı olurken, aynı aileden Vejdin Ensarioğlu da yine Diyarbakır’dan İYİ Parti’nin ilk sırasında yer aldı. İYİ Parti, Salim Ensarioğlu’nu da İstanbul 2. Bölge ikinci sıradan aday gösterdi.

Salim Ensarioğlu ve oğlu Vejdin Ensarioğlu

Gaziantep’te Nizipli Altunbaş ailesi de hem İYİ Parti’den hem de CHP’den iki üyesini listelere yazdırdı.

Türkeş ailesi de geçen dönem olduğu gibi bu kez de Meclis’te iki isimle temsil edilecek. Tuğrul Türkeş Ankara’dan AKP’nin liste başı olurken kardeşi Ayyüce Türkeş İYİ Parti’nin Adana’dan liste başı oldu.

Bedirhanoğlu aşireti, Bitlis ve Van’dan AKP ve CHP listesinde temsil edildi. Seracettin Bedirhanoğlu, CHP Van’dan liste başı olurken, Turhan Bedirhanoğlu Bitlis’ten AKP’nin adayı oldu. Arvas ailesi de Van’dan hem AKP hem de MHP listelerinde yer buldu. Abdülhalat Arvas AKP’nin Van üçüncü sıra adayı olurken Abdülselam Arvas MHP’nin Van’dan 4. sıra adaylığına getirildi.”

YAZININ TAMAM İÇİN

CHP’nin listesinde 5 partiden 76 aday! 30’u seçilebilecek sırada