İşte Albayrak’ın istifasının perde arkası: At izi it izine karıştı

Yayın tarihi: 9 Kasım 2020 Pazartesi 7:23 am - Güncelleme: 9 Kasım 2020 Pazartesi 7:23 am

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa etmesinde Merkez Bankası başkanlığına atanan Naci Ağbal’ın etkili olduğu iddia edildi. Ayrıca Albayrak’ın istifa mektubunda kullandığı “At izi it izine karştı” ifadeleri de ipleri kopartma noktasına geldi.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin AKP ve Saray’a yakın kaynaklardan edinilen bilgilerde istifada Berat Albayrak’ın kararının olmadığı ama babası Sadık Albayrak’ın tavrının olduğu belirtildi.

Medyafaresi’nin ulaştığı kulisler şöyle:

1- Naci Ağbal’ın, Merkez Bankası Başkanlığına atanması konusunda kendisine danışılmamasının, bardağı taşıran damla olduğu ifade ediliyor.

Özellikle, son bir haftadır, Naci Ağbal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği brifinglerde, ekonomiden sorumlu bakan olarak Berat Albayrak’ın Beştepe’ye davet edilmemesi, iddiaya göre krizin patlamasına neden oluyor.

2- Naci Ağbal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği brifingde Merkez Bankası rezervlerinde eksiye düşülmesi konusunda yapılan yanlışları anlatıyor. Bunun üzerine Erdoğan, Berat Albayrak’ı telefonla arayarak bilgi istiyor. Berat Albayrak, makama gelmek istediğini söylemesine rağmen, Erdoğan kabul etmiyor. Albayrak, Naci Ağbal’ın makamda brifing verdiğini öğreniyor. Ve Beştepe’ye gidiyor.

3- Beştepe’ye giden Berat Albayrak, Erdoğan ile toplantıdan çıkan külliyeden ayrılmak üzere olan Naci Ağbal ile karşılaşıyor ve aralarında sert bir tartışma yaşanıyor. Hatta iddiaya göre Berat Albayrak, Naci Ağbal’ın üzerine yürüyor. Cumhurbaşkanlığı korumaları olayın büyümesini engelliyor.

4- Bu olay Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yansıyor. Erdoğan, Külliye’ye gelmiş olan Berat Albayrak’ın kendisi ile görüşme isteğini kabul etmiyor. Bakan Albayrak, kızgın, üzgün ve çaresiz bir şekilde Külliyeden ayrılıyor.

5- Külliyeden ayrılan Berat Albayrak, telefonla babası Sadık Albayrak ile görüşüyor ve gelişmeleri kendisine anlatıyor. Hafta sonu Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığına atanması üzerine istifa kararı alıyor.

6-Berat Albayrak istifa etmeden önce babasının iznini istiyor. Babası Sadık Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arıyor ancak ulaşamıyor. Oğluna istifa iznini veriyor. Albayrak’ın yakın akrabaları istifa kararında Berat Albayrak’ın kendi inisiyatifi olamayacağını, babası Sadık Albayrak’ın tavrı olabileceğini ifade ediyor.

İstifa dilekçesinde *”At izi İt İzine Karıştı”* şeklindeki ifadelerin yanında *”Sonumuzu Hayreylesin”* sözünün, ipleri koparmaya yönelik olduğu belirtiliyor.