İşte Akit’in Atatürk düşmanlığı

Yayın tarihi: 31 Ekim 2022 Pazartesi 4:41 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2022 Pazartesi 4:43 pm

Gizem ÖZLEN (Derleme)

Beşiktaş taraftarlarının söylediği İzmir Marşı’ndan rahatsız olan gerici Yeniakit, Atatürk düşmanlığıyla biliniyor. Gerek köşe yazılarında, gerek sokak röportajlarında, gerek ise haberlerde Türkiye’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’i sık sık hedef alıyor.

Vodafone Park’ta Beşiktaş – Ümraniyespor karşılaşmasında taraftarların hep bir ağızdan İzmir Marşı söylemesi gerici Yeni Akit’i rahatsız etti. Yandaş gazete, “Stadı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı! Onlar ‘yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa’ dediler” başlığını attı.

Akit’in Atatürk’ten tek rahatsızlığı bu haberle de değil. Yandaş gazete daha önce birçok kez Atatürk düşmanlığını gözler önüne serdi.

İzmir Marşı’ndan rahatsız olan gerici Akit Beşiktaş taraftarlarını hedef aldı

İşte Akit’in Atatürk düşmanlığını açıkça gösteren içerikleri:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 77. yılında hedef alan gerici Akit’in hakaret dolu ifadeleri ise unutulmadı. 2015 yılında Akit TV, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybettiği tarih olan 1938 için, “Zulüm 1938’de son buldu” ifadelerini kullanmıştı.

Televizyon kanalı yayınladığı haberde, “Mustafa Kemal yıllar önce bugün öldü” diye yazıyor, Mustafa Kemal’in, “Kamal” diye yazılması ise dikkat çekiyor. Haberde kullanılan ifadeler ise şöyle:

“10 Kasım 1938’de son bulmuştu, yıllarca süren o serüven…
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kamal’dan bahsediyoruz elbette.
Kurtuluş Savaşı vermiş ve kazanmıştık ama Kurtuluş Savaşı’nı kazandığımıza sevinemedik.. Çünkü savaşı kazanamasaydık, başımıza neler gelecek ise onları yaşamıştık. Kıyafetimiz… Harflerimiz… Kanunlarımız… Hepsi işgalci devletlerden ithal edildi. Kurtuluş Savaşı’nı kaybetseydik, yine o kanunlar ithal edilecek.. Yine o kıyafetler bize dikte ettirilecekti!”

10 KASIM 2016 – KENAN ALPAY: ‘OLMASAYDIN OLMAZDIK REZİLLİĞİ’

Gerici Akit’in yazarı Kenan Alpay, Gazi Mustafa Kemal’in ölüm yıl dönümünde yayınladığı yazısıyla dikkat çekiyor. Alpay’ın “Öldü ve herkes gibi o da hesap verecek” başlığıyla yayımlanan yazısında “Atatürk öldü ve bütün faniler gibi o da yapıp ettiklerinin hesabını verecek. Hesap verilecek merci Allah-u Teala’dır. Hesap İslam inancında iman-inkâr, haram-helal, ıslah-ifsad gibi tutumların hepsini bir arada derleyen amel defterlerimizin ellerimize tutuşturulmasıyla görülecek. Hesap gününü unutan, Kur’an-ı Kerim ve Rasulullah Muhammed Mustafa’nın rehberliğini hafife alanların laiklik, aydınlanma, ilerleme, çağdaşlık vs. gibi söylemlerle günü kurtarması dahi mümkün değildir” diyor.

Alpay Atatürk düşmanlığını gizlemeyip yazısında, “Olmasaydın Olmazdık rezilliğinin devam edip etmeyeceğini de test edeceğiz elbette. Sonsuzluk vurgusu “ebedi istirahatgâh” masalıyla takviye edilecek tabii ki. Şükran duymayanlara, önünde saygıyla eğilmeyenlere, açtığı yol ve kurduğu ülküde yürümek istemeyenlere nefret kusma yarışında yine kendilerini aşacaklarından kimsenin şüphesi olmasın. Ülke ve toplumun Atatürk’le anlam kazandığına dair yazılacak bayat senaryolarla saflarına kattıkları insanlar nezdinde artık Atatürksüz bir dünya hiç mümkün olmayacak” ifadelerini kullanıyor.

AKLINCA HAKARET ETMEKTEN DE GERİ DURMADI

2014 yılında ise yılında Akit Mimarlar Odası tarafından açılan davada mahkemenin Atatürk Orman Çiftliği’ne ilişkin Atatürk’ün vasiyetine bakılması kararının eleştirildiği haberde, “Bırak Ak Saray’ı, Atatürk O.Ç’ye bak” başlığı kullanarak Atatürk’e üstü kapalı hakaret de etti.

29 EKİM’DE VALS YAPAN LİSE ÖĞRENCİLERİNİ HEDEF ALDI

Akit’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda vals yapan öğrencileri hedef aldığı da unutulmadı.

Gazete, İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında vals gösterisi gerçekleştiren Atatürk Lisesi öğrencilerinin haberini “Bu ne rezillik! Gece kulübü mü okul bahçesi mi?” başlığı ile yayınlıyor ve haberde şu ifadelere yer veriyor:

“29 Ekim etkinlikleri kapsamında, ülke genelinde etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklerden birisi de İzmir Atatürk Lisesi’ndeydi. Lise öğrencileri okul bahçesine asılan Mustafa Kemal posterinin önünde toplandı. Erkek öğrencilere takım elbise giydirilirken, kız öğrenciler için ise adeta gece kulübündeymiş gibi bir kıyafet tercihi yapıldı. Kız ve erkek öğrencilerin ikişerli gruplar halinde birbirine sarılarak yaptıkları “vals” gösterisine tepki yağdı.”

ANAPALI’NIN HAKARET İÇEREN SÖZLERİ: “ZURNANIN SON DELİĞİ”

Akit Tv’deki bir başka skandal ise Ahmet Anapalı ve Resul Demir’in sunduğu ‘Saklanan Tarih’ programında Ahmet Anapalı’nın, Atatürk için “Harekat ordusunda zurnanın son deliğiydi, kim ki o, onu ordunun başına atasınlar? Gel gel git git yapan, bana su getir, sırtımı kaşı, bacağıma makyaj yap, masaj yap emirlerini uygulayan emir subayıydı” ifadesini kullanması olmuştu. Anapalı gelen tepkilerin ardından özür dilemişti.

ANITKABİR’E DAYANAMADILAR, RAHATSIZLIKLARINI HAKARETLE DİLE GETİRDİLER

Akit Tv’nin ‘Anırkabir’ hakareti de unutulmayan skandallar arasında yer aldı.

2020 yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sebebiyle devlet erkanının Anıtkabir’i ziyaretinin haberini veren Akit TV ise bir skandala imza atarak haberi, ‘Devletin zirvesi Anırkabir’de’ olarak vermişti.

‘PUT’

Akit Tv’nin bir başka skandalı da Sarıyer’de kurulan Anıtkabir maketi haberini arkadan gelen ‘Puta tapıyorlar ya, putu çekin siz’ sözleriyle yayınlaması oldu. Yayına sonrasında Aatürkçü bir kadın konuk oluyor ve Atatürk’e değer verdiklerini ifade ediyor.