İşte 23 Haziran’a doğru son iki anketin sonuçları!

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2019 Pazar 11:11 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2019 Pazar 11:11 am

İstanbul’da 31 Mart’ta halk tarafından seçilen İmamoğlu’nun YSK tarafından mazbatası iptal edilirken, gözler 23 Haziran’da yapılacak seçimlere çevrildi. Seçimlere sayılı günler kala MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat ve Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı anket sonuçlarını açıkladı.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, son seçim anketine göre Ekrem İmamoğlu’nun Binali Yıldırım’dan bir tık önde olduğunu belirtirken Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, Binali Yıldırım ve İmamoğlu’nun seçim yarışında başa baş gittiğini söyledi.

Habertürk’te yayımlanan ‘Manşet’ programına konuk olan anketçilerden Konsensus Başkanı Murat Sarı, yenilenecek olan İstanbul seçiminde kazananı HDP seçmeninin belirleyeceğini söyledi. Sarı, “Gönlünde HDP olup da hiçbir partiye oy basamayan seçmen önemli bir yekün oluşturuyor. Yani şimdi bir baktığımız zaman 200 bin bu seçimde yüzde 2 demek yani seçimi o 200 bini alan kazanır” görüşünü dile getiriyor.

Sarı, seçimlerin yenilenmesi kararından sonra yurttaşların büyük çoğunluğunun mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’nun daha çok mağdur edildiği düşüncesinin anketlerde yer aldığını belirtiyor.

Sarı, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki mağduriyet oranını açıklarken anket sonucuna göre İmamoğlu’nun mağduriyet oranının yüzde 60 Binali Yıldırım’ın ise yüzde 40’ı bulduğunu söylüyor.