İstanbul’un taksi çilesi bitiyor! Gözler UKOME’de

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 2:24 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 3:24 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Hükümetin yıllardır büyük şikayet konusu olan İstanbul’daki taksi sorununa karşı adım atmaya hazırlandığı söylenirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuya dair açıklama yaptı.

AKP yönetimi yıllardır süren tepkilerin ardından İstanbul’daki taksi sayısını artırmayı planlıyor. Konu ile ilgili bilgi veren iki yetkiliye göre, hükümet şehirdeki taksi sayısını yüzde 73 oranında artırarak yaklaşık 32 bine çıkaracak bir yasa üzerinde çalışıyor. Plan henüz kesinleşmediği için isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuşan yetkililer artışın zamanlamasına daha sonraki bir aşamada karar verileceğini söyledi.

861 KİŞİYE 1 TAKSİ DÜŞÜYOR

İstanbul’da şu anda 861 kişiye bir taksi düşüyor. Eğer planlanan artış gerçekleştirse her 500 kişiye bir taksi düşecek.

İstanbulluların taksi çilesi! “Fazladan 50-60 lira alıyorlar”

BÜYÜK ŞİKAYET VARDI

Yaklaşık 16 milyon nüfuslu İstanbul’da güzergâh seçen, müşteri almayı reddeden ya da turistlerden fazla ücret alan şoförler son yıllarda büyük şikayet konusu oluyordu. 2023 yılında belediye taksiler hakkında yaklaşık 72 bin şikâyet aldı. Taksi sahipleri ise ücretlerin düşük olmasından şikâyetçi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019’da seçildiğinden bu yana taksi sayısını artırmaya çalışmış ancak bu hamle hükümet tarafından defalarca reddedilmişti.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisine ait sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak “Yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı” dedi.

İBB’nin 1000 yeni taksi plakası teklifi AKP’lilerin oylarıyla reddedildi

İmamoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

İstanbul’daki taksi sorununun çözümünde önemli bir adım atıyoruz. Tüm paydaşlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hem taksi sayısını arttırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı. Yarınki UKOME toplantısında tüm İstanbul için hayırlı kararlar çıkacağını ümit ediyorum.

Kaynak: HABER MERKEZİ