İstanbul’un ikonik yapılarından olan 49 yıllık ‘eski Tercüman gazetesi binası’ yıkıldı!

Yayın tarihi: 5 Aralık 2023 Salı 7:06 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı 7:06 pm

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde ‘eski Tercüman gazetesi binası’ olarak hafızalara kazınan 5 katlı bina deprem riski gerekçesiyle yıkıldı.

İstanbul’da özellikle metrobüs kullananların her gün önünden geçtiği T şekilli bina deprem riski nedeniyle yıkıldı. Son dönemde TOYA Plaza adını alan 49 yıllık bina, AA ile Basın İlan Kurumu gibi çok sayıda kuruma da ev sahipliği yapmıştı.

YAPIMI 1974’TE TAMAMLANDI

Yapımı 1974’te tamamlanan eski Tercüman gazetesi binası, çevrede alınan güvenlik önlemlerinin ardından yıkıldı.

“İSTANBUL’UN EN TANINMIŞ BİNALARINDAN BİRİ”

Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi Muhtarı Cüneyt Çukur, 28 yıldır mahallede yaşadığını söyledi. Bina ile ilgili anılarını anlatan Çukur, şu ifadeleri kullandı:

“Tercüman gazetesiyle bilinen bina, ikonik, İstanbul’un en tanınmış binalarından biri. T harfi şeklinde yapılmıştır. 1972 yılında yapımına başlamış 1974 yılında tamamlanmıştır. Mahalle için istihdam olarak büyük bir katkı sunmuştur. Başta kadınlar olmak üzere birçok vatandaşımız bu binadan emekli olmuştur.”

Muhtar Çukur, T harfi şeklindeki değişik mimari yapısından dolayı binaya gidip bilgi alanlar olduğunu belirtti. Binanın yıkılmasının kendilerini üzdüğünü dile getiren Çukur, çocukken merak edip izinle binadan içeri girdiklerini ve burayı gezdiklerini sözlerine ekledi.

Malatya’da ağır hasarlı 2 bina patlayıcı yardımıyla yıkıldı!

Kaynak: TELE1