İstanbul’un göbeğinde dini değerlere hakaret etti diye kafasını kesip öldürdüler

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2021 Cuma 3:14 pm - Güncelleme: 13 Ağustos 2021 Cuma 3:14 pm

İstanbul Küçükçekmece’de dün Pakistan uyruklu Zişan Alvi’nin başını keserek öldürdükleri iddiasıyla aranırken polise teslim olan Pakistanlı 3 kişinin ifadeleri ortaya çıktı.

 

Kanarya Mahallesi’nde dün 13.00 sıralarında polisi arayan bir kişi, işe gelmeyen arkadaşına bakmak için eve geldiklerini ancak kapının kilitli olduğunu, pencereden baktığında kanlar içerisinde ve kafasının kesik olduğunu söyledi. Eve giren polisler başı gövdesinden ayrılmış üzerinde de ‘Dini içerikli not’ bulunan cesetle karşılaştı. İhbarda bulunan kişiler polise, “Öldürülen Zişan Alvi’yle aynı evde 4 kişi kalıyoruz. Aynı işyerinde de çalışıyoruz. Zişan 3 gündür bizle birlikte işe gelmiyordu. Bugün de hiç gelmedi” dedikleri kaydedildi.

Afgan gazeteci Türklere hakaret etti: Kadınlarınız göğüslerini göstererek para kazanıyor

KARAKOLA TESLİM OLDULAR

Polis ekipleri çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Araştırmalar devam ederken Kanarya Polis Merkezi’ne giden Pakistan uyruklu 22 yaşındaki Rana A., 21 yaşındaki Mücahit H., ve 23 yaşındaki Cevat H.G., cinayeti kendilerinin işlediklerini belirtti. Cinayeti itiraf eden 3 kişi ifadelerinde, “Dini değerlerimize küfür etti. Bu yüzden önce öldürdük sonra da başını kestik. 3 bıçağı da evde bulunan çöp kutusuna attık” diye konuştular.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ‘Yol geçen hanı değil’ sözüne yanıt verdi gelen Afganlı sayısını açıkladı

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI YAPIYORDU

İfadesine başvurulan Zişan Alvi’nin patronu ise Ahmad A., ise, “Zişan benim işyerimde çalışıyor. Ara sıra işe geliyordu. Bana göçmen kaçakçılığı yaptığını hatta her işte de 17-18 bin dolar kazandığını söylüyordu. Ayrıca kendisini öldüren şüphelileri de Yunanistan’a götürmek için anlaştığını ve onlardan da aynı şekilde para istemişti’ dediği öğrenildi. Küçükçekmece Asayiş Büro Amirliği’ndeki sorgularının ardından cinayeti işlediklerini itiraf eden 3 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.

Göçmenleri sokağa bırakan kamyon sürücüsü yakalandı