‘İstanbulluyu mağdur ederseniz İstanbullu sizi tanımaz’

Yayın tarihi: 15 Eylül 2021 Çarşamba 11:48 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 9:07 am

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluların en büyük sorunlarından biri haline gelen taksileri gündemine aldı. Taksi sayısının yetersizliğini vurgulayan İmamoğlu, “İstanbulluyu mağdur ederseniz İstanbullu sizi tanımaz” dedi.

Ekrem İmamoğlu, metrobüs filosunun yenilendiği imza töreninde konuştu. İmamoğlu, İstanbulluların sık sık gündeme getirdiği taksi ve taksi şoförleri hakkındaki sorunları dile getirdi. UKOME’ye taksi problemini çözmek üzere götürülen tekliflerin neden reddedildiğini soran İmamoğlu şunları söyledi:

“Bir sorun da taksiyle ilgili yaşanıyor. Akıl alacak bir iş değil. Mevcut taksinin yetmediğini artık İstanbul’da herkes biliyor. Bir tek UKOME’de bir bakanlık adına konuşan kişinin yorumları dışında taksi sayısının yeterli olmadığını bilmeyen kalmadı. Niçin UKOME’de taksi sayısının artırılmasıyla ilgili projelere izin verilmez? Hangi akıl bu? Bu ay yine UKOME’de konuşulacak. İstanbulluların şikayetiyle gündeme gelen bazen 1 saat taksi beklediği bir ortamda bu niçin engellenmek istenir?

Ben orada bakanlığın sözcüsünün şahsına ait olup olmadığını sordum cevap alamadım. Kimin adına konuşuluyor, kim bu sihirli el? Ben sayın valimize sesleniyorum. Bu konuyla ilgili orada kurula temsilci gönderen yetkili bakanlıklara cumhurbaşkanlığına sesleniyorum. İstanbulluyu mağdur etmeyin, ederseniz İstanbullu sizi tanımaz.”

‘İstediğin yere şikayet et’ deyip müşteri almayan taksi şoförüne ceza

Taksi şoförünün küfürleri sosyal medyada ifşa edildi

Taksi krizine oda başkanından ‘Zam yapılsın çözülür’ önerisi