İstanbullular şehirler arası ulaşım kısıtlaması istiyor

Yayın tarihi: 8 Aralık 2020 Salı 7:27 am - Güncelleme: 8 Aralık 2020 Salı 7:43 am

Normalleşme ile birlikte hız kazanan koronavirüs salgını kontrol altına alınabilmiş değil. Yurttaşlar, alınan tedbir kararlarının daha da arttırılması görüşünde.

İpsos Araştırma Şirketi’nin Milliyet Gazetesi için yaptığı araştırmaya göre İstanbul halkının yüzde 84’ü İstanbul’a giriş çıkış kısıtlaması getirilmesi gerektiğini savunuyor.

İstanbul’da anaokulu öğrencilerinin okullarının tatil edilmesi, çalışan anne babaları üzmüştü. Ancak gelinen noktada bunun gerekli bir uygulama olduğu görüldü. Araştırmaya göre yüzde 83 bu kararın doğru olduğu görüşünde.

Araştırmaya katılanların yüzde 70’i iş ya da işyerinin bu kısıtlamalardan çok fazla veya kısmen etkilendiğini söyledi.

Koronavirüsün kendileri ve aileleri için tehlike oluşturduğunu düşünenlerin oranı da ülke genelinde oldukça yüksek.

Toplumun yüzde 57’si ciddi bir tehlike olduğu görüşünde. Bu oran, yüzde 65’le İstanbullular arasında daha da yüksek. Virüsün kısmen tehlike oluşturduğunu düşünenlerle beraber oran yüzde 90 seviyesine çıkıyor.

YASAK BİTTİ YOĞUNLUK BAŞLADI

İstanbul’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının saat 05.00 itibariyle sona ermesinin ardından bu sabah Anadolu Yakası D-100 Karayolunda trafik yoğunluğu yaşandı.

Haftanın ilk iş günü olmasının etkisiyle sabah saatlerinde kentin iki yakasında da trafikte artış görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mobil trafik uygulamasına göre trafik yoğunluğu, saat 08.20’de yüzde 42, 09.00’da yüzde 44 olurken saat 10.30’da yüzde 44 seviyesinde gerçekleşti.