İstanbullular o tarihe dikkat! Eyyam-ı bahur sıcakları gidiyor, yerine Balkanlar üzerinden “müjde” geliyor

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2023 Perşembe 5:08 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2023 Perşembe 5:08 pm

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken sevindiren bir haber geldi. Hava durumu ile ilgili gelen son bilgilere göre 8 Ağustos Salı gününden itibaren sıcaklıklarda 5-6 derecelik bir düşüş bekleniyor.

Sıcak hava yurt genelinde etkisini sürdürüyor. İstanbul’da “sıcak günler” anlamına gelen “Eyyam-ı bahur” sıcaklarının bugün pik noktaya ulaşması bekleniyor. Sıcak hava yurttaşları bunaltmaya devam ederken hava durumu ile ilgili gelen son bilgilere göre 8 Ağustos’tan itibaren sıcaklıklarda 5-6 derecelik bir düşüş bekleniyor.

Son gelen verilere göre Balkanlar üzerinden hava sıcaklıklarını az da olsa düşürecek yeni bir hava kütlesi geliyor.

“HAFTA SONUNA DOĞRU SICAKLIK KADEMELİ OLARAK AZALMAYA BAŞLIYOR”

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı ve Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, Eyyam-ı bahur sıcaklıklarının Kuzey Afrika’dan Türkiye’ye geldiğini belirterek, sıcaklıkların kademeli olarak yükseleceğini aktardı. Yurdun batı kesiminde görülmesi beklenen sıcaklıkların İstanbul’da da etkili olacağını dile getiren Tek, “İstanbul’da Eyyam-ı bahur sıcakları bugün ‘pik’ noktaya ulaşacak. İstanbul’da sıcaklık bugün 39 dereceye kadar çıkacak. Düne göre, yaklaşık 8 derecelik bir sıcaklık artışı olmasını bekliyoruz. Hafta sonuna doğru sıcaklık kademeli olarak azalmaya başlıyor. Hafta sonu sıcaklık 35 derece civarında olacak. Toplamda 4 gün İstanbul’da sıcak hava dalgasının etkili olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Meteoroloji’den ‘dışarı çıkmayın’ uyarısı! Yüksek sıcaklık vuracak… İşte il il hava durumu