İstanbullular dikkat! Meteoroloji, AKOM, AFAD… Uyarılar peş peşe geldi

Yayın tarihi: 11 Kasım 2023 Cumartesi 3:46 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2023 Cumartesi 3:46 pm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sağanak uyarısının ardından AKOM ve AFAD’dan da peş peşe uyarılar geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beklenen kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, hortum gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji’nin uyarısında, “Yağışların, Marmara( Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir’in kuzeyi, Muğla’nın kıyı kesimleri, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

AKOM VE AFAD’DAN UYARI

Meteoroloji’nin ardından AKOM ve AFAD’dan da uyarılar geldi.

AKOM’un sosyal medya hesabından, “11-12 Kasım Fırtına ve Yağış uyarısı” başlığıyla yapılan açıklama ise “İstanbul’da, lodos yönlü rüzgarın cumartesi öğle saatlerinden sonra şiddetini artıracağı, akşam saatlerinden itibaren ise kısa süreli hamlelerle ‘kuvvetli fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor. Beraberinde ise kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişi’ yaşanacağı tahmin ediliyor. Fırtına ve yağışlı havanın, pazar günü sabah erken saatlerden sonra bölgemizi terk edeceği ön görülmektedir” paylaşımı yapılırken AFAD da, cep telefonlarına uyarı mesajı yollayarak kuvvetli sağanak ve rüzgara karşı dikkatli olma çağrısı yaptı.

AFAD’ın mesajında, “Meteoroloji’ye göre bugün ilçenizde kuvvetli sağanak ve rüzgar beklenmektedir. Sel, ulaşımda aksamalar, hortum, çatı uçmasına karşı dikkatli olunmalıdır” denildi.

Meteoroloji’den ‘sağanak’ uyarısı… Sel, su baskını yaşanabilir! İşte il il hava durumu