İstanbul’dan taşınma kararı gündem olmuştu… Naci Görür’den ‘Celal Şengör’ açıklaması!

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2023 Cumartesi 12:01 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2023 Cumartesi 12:01 pm

Naci Görür, Celal Şengör‘ün olası deprem nedeniyle İstanbul’dan taşınmak istediğini söylemesine ilişkin yorumda bulundu.

Gazeteci Fatih Altaylı, Prof. Dr. Celal Şengör’ün İstanbul’dan taşınacağını ifade etmişti.

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Celal Şengör’ün beklenen Marmara depremi nedeniyle İstanbul’dan taşınacağına yönelik açıklamalarına ilişkin şunları söyledi:

“Henüz daha biz İstanbul’u da depreme hazırlayamadık. İstanbullu da kendini depreme hazırlayamadı maalesef. Depreme hazırlık adına yapılanlar yapılmayanlardan çok daha az yani İstanbul çok büyük bir yüzdeyle depreme hazır değil. Celal’in burayı terk etmesinin nedeni Celal aslında halka bir farkındalık yaratmak nezdiyle onu söylemiştir. Zaten Türkiye’yi de terk etmiyor, hayatını bu ülkeye hizmet etmeye adamış bir bilim adamı. Mesela Celal isterse yurt dışında herhangi bir üniversitede çok rahatlıkla profesyonellik kadrosuna otururdu. Ülkesi için çalıştı, yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Değerli bir bilim adamı. İstanbulluya dediği ‘Aklınızı başınıza toplayın, depremden sonra neler olacağının farkında değilsiniz. Bir an önce İstanbul’u depreme hazırlayın’ diye o uyarıyı yapmak için söylediği bir olay.”

Celal Şengör beklenen deprem nedeniyle İstanbul’dan taşınacak