İstanbul’dan büyük kaçış

Yayın tarihi: 27 Nisan 2021 Salı 12:30 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2021 Çarşamba 2:43 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası açıkladığı tam kapanma kararının ardından İstanbul’dan kaçış başladı.

Tam kapanma başlamadan İstanbul’u terk etmek isteyenler, Esenler Otogarı’nda yoğunluk oluşturdu. Otobüs firmaları ise bilet satış sistemlerinin kilitlendiğini belirtti.

TELE1’e konuşan Otobüs firması yetkilisi tam kapanma nedeniyle yoğunluğun arttığını belirterek “Pandemi döneminde alışık olmadığımız bir yoğunluk var. 20 tane otobüs de çıkartsak hepsi dolar” ifadelerini kullandı. Diyarbakır’a yolculuk yapan bir yurttaş, “Dükkanımız kapandığı için Diyarbakır’a gidiyoruz. Bilet fiyatları çok yüksek” dedi.

 

 

GÖÇ BAŞLADI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul’dan şehir dışına gidecekler yola çıktı. Anadolu Yakası’nda TEM Otoyolu Ankara istikametine doğru, Çamlıca Gişeler ve sonrasında trafik yoğunluğu arttı. D-100 Karayolu Ankara istikametinde ise Kartal ve Tuzla arasında bazı bölgelerde de trafik yoğunlaştı.

Kent genelinde ise bu bölgelerin dışında kalan ana arterlerde de trafik artıyor. İBB’nin mobil uygulamasına göre, trafik yoğunluğu saat 09.30’da yüzde 54 olarak ölçüldü.

 

BODRUM’A AKIN

Tam kapanma açıklamasının ardından İstanbul ve büyük kentlerden Muğla’nın Bodrum ilçesine adeta akın oldu. Kapanma öncesi Bodrum’a giden vatandaşların araçları Bodrum trafiğini kilitledi. Uzun kuyruklar oluşturan araçlar nedeniyle trafik aksadı, Bodrum yolları araçlarla kaplandı.

Tam kapanmayı duyan Bodrum’a koşuyor: Trafik kilit