İstanbul’daki tur teknelerinde 354 kaçak göçmen yakalandı

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 2:12 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 2:19 pm

İstanbul’da pasaport ve ikamet izni kontrolü yapılan yabancı uyruklu bin 482 kişiden 354’ünün kaçak olduğu anlaşıldı. Muhafaza altına alınan kaçak göçmenler, İl Göç İdaresi’ne bağlı Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden bugün yapılan açıklamaya göre; Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet müdürlüklerince dün İstanbul’un 10 ilçesinde düzensiz göçmenlere yönelik denetim yapıldı.

Avcılar, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Kadıköy, Bakırköy, Beyoğlu, Bağcılar, Esenyurt, Fatih ve Zeytinburnu’nda yapılan uygulamada 25 tur teknesi denetlendi, bin 482 yabancı uyruklu kişinin pasaport ve ikamet izinleri kontrol edildi. Belgelerinin süresinin geçmiş olduğu tespit edilen 12 tekne hakkında ‘4922 sayılı Denizde Can ve Mal Koruma Hakkında Kanun’a muhalefet’ suçundan idari işlem yapıldı. Denetimler sırasında, 354 kaçak göçmen yakalanarak muhafaza altına alındı.

Yasa dışı yollarla Türkiye’ye gelmiş ya da vize süresi dolmuş olan kaçak göçmenler, İl Göç İdaresi’ne teslim edildi. Kaçak göçmenlerin ülkelerine iade edilmeleri için işlemlerinin İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’nde devam edeceği belirtildi.

Türkiye’ye gelen kaçak göçmenlerdeki dikkat çeken ayrıntı