İstanbul’daki ‘sır’ kazı için Zindaşti ve uyuşturucu baronları iddiası

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 4:20 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 4:54 pm

“İstanbul Büyükçekmece’deki bir arazide başlatılan ‘sır’ kazıdan bir cinayet, 2 şüpheli polis ve uyuşturucu baronlarının çıktığı iddia edildi. Kazı için dün ‘bir kişinin cansız bedeni aranıyor’ denilmişti.

İstanbul Büyükçekmece’de başlatılan nedeni bir süre sonra açıklanan ‘sır’ kazıyla ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Odatv’nin haberine göre, ajansların “cesedi aranıyor” diye servis ettiği isim Murat Kara. İddiaya göre; Kara önce kaçırıldı ardından da Büyükçekmece’de gömüldü.

İstanbul’da gizemli kazı! Polis gece boyu nöbet tuttu

Odatv’den Uğur Can Biçer’in konuyla ilgili haberi şöyle:

“İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 1 Şubat 2022 gecesi Büyükçekmece ilçesi Pınartepe Mahallesi’nde bulunan boş bir arazide iş makinalarıyla kazı ve arama yaptı. Ajanslar bu haberi Büyükçekmece’de “sır kazı” başlığı ile duyurdu. Türkiye’de uyuşturucu satıcılığı denince akıllara gelen ailelerden olan Baybaşin ailesi üyelerinden Edip Fırat Baybaşin, 2015’te çıkan bir kavgada komşusu Murat Kartal tarafından öldürüldü. Ömer Baybaşin‘in öldürülmeden önce soyadını “Fırat” olarak değiştirmişti. Ömer Baybaşin’i öldürmesinin ardından cezaevine giren şüphelilerden biri de Murat Kartal’dı. 1 yıla yakın bir süre önce cezaevinden tahliye edildi.

‘OFİSE GÖTÜRDÜLER’

Tahliye edilen Murat Kartal’ın Anadolu yakasındaki evine 20 Ocak’ta 2 polis geldi. Sivil olan polisler, kimliklerini göstererek hakkında bir şikayet olduğunu öne sürerek Murat Kartal’ı karakola götüreceklerini söyledi. Ancak polisler, Murat Kartal’ı karakola götürmek yerine adı Zindaşti davasında da geçen Yavuz Yavuztürk’ün Şişli’de bulunan ofisine götürdü. Erdem Öntürk ve Fatih Erkoç isimli polisler 1.5 ay önce doğudan geldikleri ve her ikisinin de karakolda görev yaparken koruma büroya yeni görevlendirildikleri öğrenildi.

İstanbul’daki gizemli kazının nedeni belli oldu

‘ÇAPRAZ ATEŞ YAVUZTÜRK’TEN GELDİ’

Bu polislerin Murat Kartal’ı karakola götürmek yerine Şişli’deki ofisine götürdükleri Yavuz Yavuztürk ve Zindaşti’nin ilişkisi neydi. İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti’nin ismi ilk olarak 2007 yılında duyuldu. Büyükçekmece’de düzenlenen operasyonda ele geçirilen 75 kilo eroinle ilgili yakalanan Zindaşti tutuklandı.  Büyükçekmece’de 2014 yılında Ergenekon Davası’nın gizli tanığı İranlı Zindaşti’nin kızı Arzu Zindaşti ve şoförü Devrim Öztunç’un cip ile ışıklarda durdukları sırada çapraz ateşe tutularak öldürülmesine ilişkin 1’i tutuklu 10 sanığın yargılandığı davada Yavuz Yavuztürk de sanık olarak bulundu.

‘ŞİŞLİ’DE GÖRÜLDÜ’

Murat Kartal’dan haber alamayan ve merak içine giren ailesi polise kayıp ihbarında bulundu. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp bürosu, Murat Kartal’ın kaybolduğu gün ve saatten soruşturmaya başladı. İncelenen kamera kayıtlarında Murat Kartal’ın evinden 2 kişi ile ayrılarak bir otomobile bindikleri görülüyordu. Otomobilin İstanbul sokaklarındaki son görüldüğü yer ise Şişli’de bir binaydı.

‘YAVUZTÜRK TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ’

Soruşturma derinleştikçe Murat Kartal’ı evinden alan kişilerin Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliği’nde görev yapan Erdem Öntürk ile Fatih Erkoç olduğu tespit edildi. Hassas noktalarda koruma görevi yapan emniyet personeliydiler. Polis memuru Erdem Öntürk 1,5 ay önce şark görevini tamamlayarak İstanbul’da göreve başlamıştı. Polisler, gözaltına alındığında sır yumağı çözüldü. Murat Kartal’ın kaybolmasının ardında Yavuz Yavuztürk ve adamları çıktı. Murat Kartal’ın öldürülerek gömüldüğü öne sürülen Büyükçekmece’deki arazide kazı yapıldı. Ancak sabaha kadar süren çalışmalarda ceset bulunamadı. Yavuz Yavuztürk, 4 adamı ile polis memurları  Erdem Öntürk ve Fatih Erkoç çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.”

İşte Sedat Peker videolarında ismi geçenler