İstanbul’daki AKP’li belediyenin borcu milyarı aştı! Parkın tabelası söküldü

Yayın tarihi: 11 Eylül 2023 Pazartesi 2:36 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2023 Pazartesi 2:39 pm

AKP’li İstanbul Bahçelievler Belediyesi, 500 milyonluk yeni borçlanmayla toplam 1.2 milyar TL borçlandı. CHP’li Meclis üyesi Temel Polat, Levent Kırca-Oya Başar Parkı’nın tabelasının söküldüğünü söyledi.

İstanbul’da AKP’li Bahçelievler Belediyesi, 500 milyon TL tutarında yeni borçlanma yetkisi istedi.

Bahçelievler Belediyesi yönetimince Meclise sunulan yazıda, “İlçemiz sınırları dahilinde, belediye görev ve yetkilerinin gerektirdiği hizmetlerin karşılanması amacıyla yaklaşık olarak 500 milyon TL ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bedelin ödenebilmesi ve gerekli harcamalarda kullanılabilmesi için İller Bankası, Kamu ve Özel Bankalardan kredi temin edilmesine ihtiyaç duyulmuş olup, ilgili kanun hükümlerine istinaden kapsamı, süresi ve zamanı Belediye Başkanı tarafından belirlenmek üzere borçlanmaya girişilebilmesi hususunda yetki verilmesi için yazımızın karar alınmak üzere Belediye Meclisi’ne havalesini arz ederim” denildi.

CHP’li üyelerin itiraz ettiği borçlanma yetkisi AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Bu kararla Bahçelievler Belediyesi’nin sadece bu yıl yaptığı borç miktarı bir milyar 206 milyon TL oldu.

CHP’li Meclis Üyesi Temel Polat ise Cumhuriyet Mahallesi sınırlarında kalan Levent Kırca-Oya Başar Parkı’nın sökülen tabelasının defalarca hatırlatılmasına rağmen yerine asılmadığını da söyledi.

TCDD’nin borcu katlandıkça katlandı