İstanbul’da yüz yüze eğitime 1 gün daha ara verildi

Yayın tarihi: 16 Şubat 2021 Salı 4:35 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2021 Salı 4:36 pm

İstanbul Valiliği, kuvvetli kar yağışı nedeniyle kent genelinde yüz yüze eğitime 17 Şubat Çarşamba günü bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında kamu kurumlarında görev yapan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personelin de izinli sayılacağını bildirildi.

Hafta sonu başlayan kar yağışı İstanbul’da etkisini göstermeye devam ediyor. Bugün ve yarın için kuvvetli kar yağışı beklendiğini duyuran İstannbul, eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime bir gün daha ara verildiğini duyurdu.

Valilik ulaşımda oluşabilecek aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli, tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunurken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, yüz yüze eğitime ara verildiğini duyurdu. Yerlikaya, ”Bütün eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 17 Şubat Çarşamba günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel izinli sayılacaktır” dedi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer aldı:

“İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, havanın bugün ve yarın aralıklı kar yağışlı, yerel olarak kuvvetli kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli yer yer kuvvetli fırtına 60-80 Km/saat şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”