İstanbul’da yeni ‘HES Kodu’ dönemi

Yayın tarihi: 15 Mart 2021 Pazartesi 10:49 am - Güncelleme: 15 Mart 2021 Pazartesi 10:49 am

İstanbul’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri doğrultusunda bugünden itibaren kahvehane, kıraathane, internet kafe, berber, nikah salonu, spor salonlarına Hayat Eve Sığar koduyla girilecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında İstanbul Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından 11 Mart’ta yeni kararlar alındı. Yeni kararlar doğrultusunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının girişlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm resmi-özel okul ve kuruluşlara girişlerde, sivil toplum kuruluşlarına girişlerde, kahvehane, kıraathane, internet kafe, berber, nikah salonu, spor salonlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) koduyla girilmesi zorunluluğu getirildi. HES Kodu zorunluluğu ile iş yerlerine girişler sabah saatlerinden itibaren başladı.

Beyoğlu’nda HES Kodu ile kıraathaneye gelenler de uygulamayı açarak içeri girdi. Uygulamadan memnun olduklarını belirten vatandaşlar, “Bu uygulama hem bizim için hem de diğer vatandaşlar için çok önemli” dedi.

“UYGULAMAYI DESTEKLİYORUM”

HES Kodu ile kıraathaneye giren Fatih Bulut “HES koduyla içeri girdiğimiz daha iyi oldu. Hem bizim sağlığımız hem de başkasının sağlığı için daha iyi oldu. Bu uygulamayı destekliyorum” dedi.

“BUGÜNDEN İTİBAREN HES KODU MECBURİ”

Kıraathane işletmecisi Murat Aktaş “Bugün müşterilerimize de söyledik. HES kodu olmadan kimseyi içeri almayacağız. Kaymakamımız da söyledi. Bugünden itibaren HES kodu mecburi. Sorumluluk getirdiler. Denetlemeler de var. Bu uygulama için geç bile kalındı. Ama sonunda oldu iyi oldu” diye konuştu.