İstanbul’da ulaşıma zam teklifi ertelendi!

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe 3:06 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2023 Perşembe 3:15 pm

Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına dev zamlar gelirken, İstanbul’da UKOME bugün toplu ulaşıma zam gündemiyle toplandı. Kurumların tekliflerinin görüşüldüğü toplantıda teklif edilen zam oranlarında anlaşılamadığı için zam kararı önümüzdeki hafta yapılacak olan olağanüstü UKOME toplantısına kaldı.

Benzin ve mazot fiyatlarının günden güne artması birçok şehirde toplu taşımayı da vurdu. Gelen zamların ardından gözler İstanbul’a çevrildi. Megakentte trafiğin en büyük kurtarıcısı olan toplu taşıma ücretlerine zam yapmak üzere toplanan İBB UKOME toplantısında, teklif edilen zam oranlarında anlaşılamadığı için karar çıkmadı.

Toplantıda, kentte toplu ulaşımda kullanılan otobüs, metrobüs, metro, tramvay, nostaljik tramvay, marmaray, vapur, deniz otobüsü, dolmuş, minibüs, taksi, okul ve personel servisine zam yapılması teklifi görüşüldü.

Toplantıda, İBB yönetimi, toplu taşıma ücretlerine yüzde 57,75, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, yüzde 40, İstanbul Taksi Esnaf Odası yüzde 100, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası personel servisleri için yüzde 200, okul servisleri için ise yüzde 82, Dentur Avrasya yüzde 101, Turyol yüzde 65 oranından zam yapılmasını teklif etti.

Asgari ücret belli olunca UKOME zam için olağanüstü toplanacak