İstanbul’da turistlere saldırı hazırlığındaki IŞİD üyesi yakalandı!

Yayın tarihi: 3 Ocak 2023 Salı 12:32 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2023 Salı 12:42 pm

İstanbul’da turistlerin yoğun olduğu bölgelere saldırı olacağı yönünde sosyal medyada paylaşım yapan IŞİD üyesi M.A yakalandı. Teröristin evinde örgütün çok sayıda bayrağı ve kesici alet el geçirildi.

İstanbul emniyeti Terörle Mücadele Şube ile İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sosyal medya üzerinden IŞİD terör örgütü tarafından Türkiye’ye yönelik saldırılar olacağı yönünde videolar çekerek paylaşımlar yapıldığını tespit etti.

PROPAGANDA VİDEOLARINI ÇEKİP PAYLAŞTI

Ekipler, sosyal medyadan paylaşım yapan, örgüt lehine videolar çeken şüphelinin yakalanması için inceleme başlattı. Polis yaptığı araştırmalarda videoları çeken kişinin Türkiye’ye kaçak yollarla giriş yapan yabancı uyruklu M.A. olduğunu belirledi.

Ümit Özdağ uyarmıştı! Adana ve Mersin’de IŞİD operasyonu!

ÖRGÜTE YENİ KATILACAKLARIN VİDEOLARI ELE GEÇİRİLDİ

M.A.’nın yakalanması için çalışma başlatan ekipler, şüpheliyi 29 Aralık’ta yakalayarak gözaltına aldı. M.A.’nın evinde yapılan aramalarda ele geçirilen bilgisayar ve telefonda, Türkiye’ye yönelik tehdit ve eylem içerikli videoların şüphelinin kendisi tarafından çekildiği belirlendi. M.A.’nın cep telefonunda IŞİD terör örgütüne yeni katılım yapacak kişilere ait videolar bulundu.

TURİSTLERE SALDIRI HAZIRLIĞINDAYDI

M.A.’nın ülkedeki özellikle turizm tesisleri başta olmak üzere kalabalık bölgelere yönelik eylem arayışında olduğu tespit edildi.

Şüphelinin adresinde yapılan aramalarda IŞİD terör örgütünün sözde flama, bayrakları ve bunların yapımında kullanılan şablon, boya ve kalıplar, eyleminde kullanmayı planladığı bıçak, keser gibi materyaller ele geçirildi. Gözaltına alınan M.A., işlemlerinin ardından dün sevk edildiği adliyede tutuklandı.