İstanbul’da telefon dolandırıcılarına karşı özel büro kuruldu

Yayın tarihi: 19 Şubat 2022 Cumartesi 10:29 am - Güncelleme: 19 Şubat 2022 Cumartesi 10:29 am

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, telefon dolandırıcılarına karşı özel bir büro kurdu. Sahtecilik ve Dolandırıcılık Bürosu’na bağlı çalışacak özel büroda 3 savcı, sadece tele dolandırıcılık şikayetlerini soruşturacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tanınan simaların da dolandırılması sonrası Sahtecilik ve Dolandırıcılık Bürosu’na bağlı olarak çalışacak özel bir büro kurdu. Sadece 3 savcının görev alacağı büroda tele dolandırıcılık şikayetlerini soruşturacak.

Hürriyet’ten Ayşegül Usta’nın haberine göre, tele dolandırıcılıkla ilgili kurulan büronun görevi, suçlu profillerini ortaya çıkartarak dolandırıcılığı önlemek, delillerin daha hızlı toplanmasını sağlamak ve en kısa sürede suçluları yakalayarak caydırıcı cezalara çarptırılmalarını sağlamak olacak.

Sahtecilik ve Dolandırıcılık Bürosu’nda toplamda 42 savcı görev yapıyor. Bu savcılardan 3’ü sadece tele dolandırıcılık soruşturmalarını üstlenecek. Savcılar tele dolandırıcılıkla ilgili müracaatları kabul edecek ve soruşturmayı yönetecek. Suçlu profilini daha iyi tanıdığı için, gerekirse dosyaları birleştirecek ve sonuca çok daha hızlı ulaşacak.

Savcılar, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ndeki polislerle de direkt irtibatlı olacak.

Savcılar arasında branşlaşma anlamına da gelen özel büro, daha önce de aile içi şiddetle ilgili kurulmuştu.

Sosyolog Prof. Nilüfer Narlı’yı da dolandırdılar

Sosyal medyada en çok kullanılan 8 dolandırıcılık yöntemi açıklandı