İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul’daki taksi sorununa ilişkin çözüm üretmek adına “Bütün tarafları bir toplantıya çağıracağım. Bu toplantıya uluslararası paylaşımlı yolculuk şirketleri dahil herkes katılacak” dedi.

İstanbul’da taksi sorunu bir kangrene dönüşürken yaşananlardan ne taksiciler ne de müşteriler memnun. Artan talep ile yolcu seçen taksiciler alternatif şirketlere de karşı çıkıyor. Megakentin en büyük sorunlarından biri olan bu durum için İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, takvim açıkladı.

İmamoğlu, Roma’da Ertuğrul Özkök’e yaptığı açıklamada, “Haziran ayı başında ilgili bütün tarafları bir toplantıya çağıracağım” dedi,

TURSİTLER DE TAKSİLERDEN ŞİKAYETÇİ

Ertuğrul Özkök 10Haber’deki yazısında İstanbul taksi sorununu yazdı. Bir crusie şirketinin anketine yer veren Özkök, şunları yazdı:

“İstanbul’a yolcu getiren bir crusie şirketi. Hem de dünyanın en büyüklerinden. Gittikleri her büyük şehirden sonra yolcularına bir anket uyguluyor. Sonuçlar açıklanmıyor. Şirketin kendi iç kullanımı ve değerlendirmesi amacıyla kullanılıyor. Geçen hafta turizmci bir dostumdan bu şirketin İstanbul’la ilgili sonuçlarını öğrendim. Nereden bulduğunu sorduğumda şu söyledi.. Bu gemilerde çok sayıda Türk çalışıyor. Yönetici olarak çalışan bir Türk’ten gelen bilgi.

Türkiye Kupası öncesi protokol tribünü gerildi! İmamoğlu, Hasan Arat’ı zor zapt etti

10 KİŞİDEN 7’Sİ İSTANBUL’A TAKSİLER YÜZÜNDEN GELMEK İSTEMİYOR

İstanbul’dan ayrıldıktan sonra yolculara soruluyor. “İstanbul’a tekrar gelmek ister misiniz?” Çoğu insan “evet” cevabı veriyor. Bu güzel ama bir sonuç daha var ki o çok düşündürücü. “Bir daha İstanbul”a asla gelmem diyen her 10 kişiden 7’si neden olarak taksileri gösteriyor. En büyük şikayet de taksilerin pisliği, yolcuya muamele ve özellikle de keyfi biçimde uygulanan fiyatlar. Hadi biz daha açık şekilde adını koyalım. Turiste atılan kazık.”

İmamoğlu’nun Taksim projesi belli oldu

İMAMOĞLU HAZİRAN’I İŞARET ETTİ

İstanbul Oyunları imza töreni için Roma’ya giden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na taksi konusunu sorduğunu söyleyen Özkök, İmamoğlu’nun yanıtını aktardı:

“Arkadaşlar bu konuda çalışıyor. Muhtemelen haziran ayı başında ilgili bütün tarafları bir toplantıya çağıracağım. Bu toplantıya uluslararası paylaşımlı yolculuk şirketleri dahil herkes katılacak.”

AKP’li belediye başkanını ziyaret eden Ekrem İmamoğlu’ndan ‘iş birliği’ mesajı