İstanbul’da suya zam teklifi

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2022 Salı 7:31 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 7:31 am

İstanbul’da suya enflasyon oranında zam teklifi İSKİ Genel Kurulu‘na sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edilerek komisyona havale edildi.

İSKİ Genel Kurulu, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis’te CHP ve İYİ Parti grupları su fiyatlarına enflasyon oranında zam yapılmasını teklif etti.

Genel Kurul, gelecek haftaya ertelenirken CHP Grubu gündeme alınması için Genel Kurul’a tarife değişikliği teklifi sundu. CHP ve İYİ Parti grupları adına CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı tarafından okunan teklifle su fiyatlarına zam yapılması istendi.

Balyalı, 2022 yılı su ve atık su tarifelerine mart ve nisan aylarına ait TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranında artış yapılması için hazırladıkları teklifin gündeme alınarak, Tarife Komisyonuna havale edilmesini talep etti.

Teklif oy birliğiyle kabul edilerek komisyona havale edildi.

Öte yandan İSKİ Genel Kurulu Üsküdar, Ümraniye, Sultanbeyli, Sancaktepe ilçelerinde yer alan çok sayıda taşınmazın satışıyla ilgili gündem maddeleri, Hukuk Komisyonu ile Altyapı Mesken ve Emlak Komisyonuna havale edildi.

İSKİ Genel Kurulu 23 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00’te İBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek.

İmamoğlu’ndan ‘öğrenci indirimi’ kararına veto