İstanbul’da son 24 saatte 352 kişi hayatını kaybetti! İşte bulaşıcı hastalık kaynaklı kayıpların sayısı

Yayın tarihi: 18 Aralık 2020 Cuma 9:48 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2020 Cuma 9:48 pm

İstanbul’da son 24 saatte 153 kişi bulaşıcı hastalık nedeniyle yaşamını yitirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mezarlıklar Daire Başkanlığı bugün İstanbul’da 153 kişinin bulaşıcı hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Kent genelinde son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı 352 olarak belirlendi.

Bugün Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu’nda ise ülke genelinde 246 kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs verilerine yönelik tartışmalar devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bulaşıcı hastalık kaynaklı ölüm sayısında artış yaşandığını ve bu veriyi günlük olarak yurttaşlarla paylaşacaklarını açıklamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise İBB tarafından açıklanan verilerin bakanlığın verilerini geçmesine ilişkin şunları söylemişti:

“Bizim daha önce de olduğu gibi ölüm belgesi var ve bunda ölüm şekli ile ölüm nedeni var. Ayrıca burada bulaşıcı hastalık bölümü var. Marttan önce bunun pek doldurulmadığını biliyoruz. Enfeksiyon bulgusu olan her hastanın işlendiği yer bulaşıcı hastalıklardır. İkinci bölüm ise ölüm sebebidir. Kovid ise Kovid, Menenjit ise Menenjit yazılıyor. Bakanlık olarak biz yapmıyoruz, hekimlerin doldurduğu kısım bu. Enfeksiyon belirtisi olan her hasta Kovid hastası mıdır?”