İstanbul’da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı! Aile izini sürüp motosikleti buldu

Yayın tarihi: 14 Ocak 2024 Pazar 11:50 am - Güncelleme: 14 Ocak 2024 Pazar 11:50 am

İstanbul’da seyir halindeki bir otomobile motosikletli iki kişi silahlı saldırı düzenledi. Bir kişinin yaralandığı saldırıda mağdur aile olayın izini sürerek güvenlik kamerası kayıtlarını ve saldırganların kullandığı motosikleti bir tamircide buldu.

İstanbul Sultangazi’de ikamet eden Hasan A., erkek kardeşi ve yakın arkadaşıyla Eyüpsultan’da bulunan Alibeyköy Mahallesi’ndeki bir restorantta yemek yemek üzere anlaştılar. Otomobile binen üçlü seyir halinde ilerlerken motosikletli iki kişi otomobilin yanına gelerek arka koltukta otran Hasan A.’ya ateş etti.

Kurşunlardan birinin bacağına isabet eden Hasan A. yaralırken otomobil ters yöne doğru hareket ederek Sultangazi’ye gitti. Burada yapılan ihbar üzerine sağlık ve polis ekipleri bildirilen adrese geldi.

Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Hasan A., ambulansla sevk edildiği hastanede tedavi altına alındı. Bacağındaki kurşun çıkarılan Hasan A. aynı gün taburcu edildi.

Hasan A.’nın şikayetçi olması üzerine polis olayla ilgili çalışma başlatırken, Hasan A.’nın ailesi de dedektif gibi iz sürmeye başladı. Olayın yaşandığı güzergah ve saldırganların motosikletle kaçtığı noktadaki güvenlik kamerası görüntülerine ulaşan aile, saldırıda kullanılan motosikletin, bir motosiklet tamircisine bırakıldığını tespit etti. Motosiklet tamircisine giden aile, burada motosikleti görünce durumu polise bildirdi. İş yeri sahibi, motosikletin tamir için bırakıldığını ve bırakan kişilerin bilgilerini aile üyeleri ve emniyet ekipleri ile paylaştı.

GAZİOSMANPAŞA’DA BİR SALDIRIDA YAKALANDILAR

Olayla ilgili çalışmalar sürdüğü sırada geçtiğimiz Perşembe günü, Gaziosmanpaşa’da yaşanan silahlı saldırıda iki kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin Hasan A.’nın da içinde bulunduğu otomobille saldıran kişiler olduğu ortaya çıktı. Saldırganların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

“KİMSE İLE BİR HUSUMETİM YOK”

Yaşananları anlatan Hasan A., “7 Ocak Pazar günü kardeşim, ben ve bir arkadaşım Alibeyköy’e doğru yemek yemek için gidiyorduk. Seyir halinde giderken bir tane motor yanaştı yanımıza. İki kişilerdi, ikisi de kasklı, motor plakasızdı. Yarış motoruydu sanırım. Korna çaldı, baktım. Baktıktan hemen sonra benim oturduğum arka koltuğa peş peşe ateş etmeye başladı. Ben yaralandığımı fark ettim. Daha sonra geldiğimiz istikametin tersine dönüp, devam ederek, kendi bulunduğumuz ilçeye geldik ve polis ile ambulansı aradık. Hastaneye gittim, ayağıma isabet eden kurşun çıkartıldı. O gün tedavim tamamlandıktan sonra taburcu oldum. Kişileri tanımıyorum. Kimse ile bir husumetim yok. O gün trafikte de her hangi bir tartışma yaşanmadı zaten. Şüphelendiğim bir durum da yok. Kendilerinden şikayetçi oldum” dedi.

MOTOSİKLETİ TAMİRHANEDE BULDULAR

Olaydan sonra ailesi ve yakınlarının dedektif gibi iz sürerek, güvenlik kamerası görüntülerini elde ettiğini belirten Hasan A., “Olaydan sonra ailem ve yakınlarım dedektif gibi, geçtiğimiz güzergahtaki güvenlik kamerası kayıtlarını buldular. Saldırganların gittikleri güzergahı takip edip, güvenlik kamerası görüntülerini elde ettiler. Bütün güvenlik kamerası görüntülerini biz topladık. Zaten bu yolla biz motosikleti nereye bıraktıklarını tespit ettik. Kamera kayıtları, bizi vurulduğumuz ilçedeki bir tane motosiklet tamircisine götürdü. Tamirciye gittiğimizde, bize ateş eden saldırganların motorunun içeride olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine polise durumu bildirdik. Motosiklet tamirhanesi sahibi de motorun kime ait olduğunu söyledi. Sanırım kaçarken motorda bir hasar meydana geldi. Onu yaptırmak için tamirciye bırakmışlar. Saldırganlar, farklı bir olaydan dolayı dün yakalandılar” diye konuştu.

(DHA)

Kaynak: TELE1