İstanbul’da sahile akbaba indi! Kuş gözlemcisi Alper Tüydeş: Deniz kenarında görmek çok garip

Yayın tarihi: 8 Ocak 2024 Pazartesi 1:18 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2024 Pazartesi 1:18 pm

Kartal’da sahile inen akbaba görenleri şaşırttı. Kuş gözlemcisi Alper Tüydeş, akbabanın sahil kenarında görülmesinin garip olduğunu söyledi.

Kartal’da yorgun düşen akbaba sahile indi. Etraftaki kargaların saldırısına uğrayan akbaba için vatandaşlar itfaiye haber verdi. Kuş gözlemcisi Alper Tüydeş de yorgun akbaba için sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Tüydeş “Bizim İstanbullu Kara Akbaba Kartal Sahilde! Kısa mesafe uçabildiği için ekipler yakalayamıyorlar. Besleme yapılmış biraz. Kuşçu arkadaşlar takip ediyor, meraklı vatandaşlar da Türkiyenin kanat açıklığı en büyük kuşunu hayranlıkla yakından izliyor” dedi.

“DENİZ KENARINDA GÖRMEK ÇOK GARİP”

Akbabanın Bulgaristan’dan geldiğini söyleyen Tüydeş, “Bu kara akbaba Bulgaristan’da halkalanmıştı. Bir kaç gündür Büyükçekmece kırsalındaydı. Bugün fırtınayla birlikte şehrin içine kadar sürüklenmiş. Bir şeylerin ters gittiği kesin zira bu kuşu deniz kenarında görmek çok garip” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIN ELİNE DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRMEMİZ AN MESELESİ”

Sosyal medya hesabından endişesini de dile getiren Tüydeş, “Bir kaç gündür İstanbuldaydı ama şehir içine iyice girdiğine göre yakında Milli Park ekipleri tarafından yakalandığını veya vatandaşın eline düştüğünü haberlerde görmemiz an meselesi sanırım. Umarım başına kötü bir şey gelmeden!”

Bin kilometre uçup Türkiye’ye gelen nesli tehlikedeki kara akbaba silahla katledildi

Kaynak: TELE1