İstanbul’da ‘rutin’ koronavirüs toplantısı: Yoğun bakım doluluk oranı korkutan seviyede!

Yayın tarihi: 18 Aralık 2020 Cuma 7:49 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2020 Cuma 7:49 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da yatak doluluk oranının yüzde 55, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 65 olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da il sağlık yöneticileri ve başhekimlerle rutin değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantının ardından Twitter hesabı aracılığıyla açıklama yapan Koca, pozitif vaka sayısında yüzde 20, yoğun bakımda ise yüzde 10 azalma olduğunu duyurdu. Koca, yatak doluluk oranını yüzde 55, yoğun bakım doluluk oranını ise yüzde 65 olarak açıkladı.

“EVDE BULAŞMA ORANI YÜKSEK”

Koca, tarafından yapılan paylaşımlarda şu ifadeler kullanıldı:

“İl sağlık yöneticilerimiz ve hastane başhekimlerimizle İSTANBUL’DAKİ rutin değerlendirmemizi yaptık. Tedbirlerin etkisi görülmeye başlandı. Son hafta içinde pozitif vaka sayısındaki azalma %20’yi buldu. Hastanelerimizde bunun yansımasını gördük.

Polikliniklerde yaklaşık %30, hastaneye yatışlarda %15, yoğun bakımda ise yüzde %10 azalma oldu. Yatak doluluk oranı %55, yoğun bakım doluluk oranı %65. 658’den 1934’e çıkarılan filyasyon ekiplerimiz yaygın temaslı taraması yapıyor.

Birlikte tedbirlere uyum ve mücadele sonuç vermeye başladı. Ancak günlük toplam vaka düşüşüne rağmen son günlerde evde bulaşma oranı yükseldi. Evde kalırken tedbirleri elden bırakmayalım. Mücadeleye birlikte ve ara vermeden devam edelim.”