İstanbul’da polise gündüz linç girişimi, akşam silahlı saldırı

Yayın tarihi: 11 Nisan 2020 Cumartesi 9:46 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2020 Pazar 10:02 am

İstanbul Küçükçekmece’de yasağa rağmen parkta oturan 6 kişilik grup, polisin evlerine dönmeleri için uyarı yapması üzerine polis ekiplerine saldırdı. Çıkan arbedede 6 kişi gözaltına alındı. Öte yandan, akşam saatlerinde Beyoğlu’nda polise ateş açılması sonucu iki polis memuru yaralandı.

31 şehirde ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağının ardından, polis ekipleri denetimlerde bulunup, yasağa uymayanları uyarıyor. Bu kapsamda, İstanbul Küçükçekmece ilçesinde, Florya Caddesi üzerinde devriye gezen polis ekipleri, sokak üzerinde bir parkta bulunan gruba “evlerinize dönün” uyarısında bulundu.

Uyarıları dikkate almayan grup ile polis arasında tartışma yaşandı. Tartışmada gruptakiler polise saldırdı. Olay yerine çok sayıda takviye polis ekibi sevk edildi. Yaşanan arbede sırasında polis ekipleri, grubu dağıtmak için havaya ateş açtı.

Küçükçekmece’de yasağa uymayan 6 kişi polise saldırdı

Öte yandan bir başka olayda akşam saatlerinde Beyoğlu’nda yaşandı. Piyalepaşa Bulvarı’ndaki bir benziliğin önünde yol kontrolü yapan polis ekiplerine ateş açıldı. Polis ekiplerinin anında karşılık verdiği olayda, 2 polis memuru yaralandı. Henüz kimliği belirlenemeyen saldırgan da yaralı olarak yakalandı.

ZANLI YAŞAMINI YİTİRDİ

Piyalepaşa Bulvarı’nda sokağa çıkma yasağını ihlal eden ve yaşanan arbedenin ardından bir polis memurunu silahla, diğerini de darbederek yaralayan ve daha sonra silahla vurularak etkisiz hale getirilen şüpheli yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Polise silahlı saldırı düzenleyen zanlı, kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.