İstanbul’da okullar tatil olacak mı?

Yayın tarihi: 3 Ocak 2019 Perşembe 2:19 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2019 Perşembe 2:19 pm

İstanbul ve Trakya için yoğun kar ve fırtına uyarısı yapıldı. Uyarıya göre; bu akşam başlayacak, önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edecek. Hatta AKOM acil durum uyarısı geçti. Peki bu akşam kar tatili haberi gelir mi? İstanbul Valiliği’nden olumlu ya da olumsuz cevap bekleniyor.

Kar yağışı nedeniyle yurdun farklı bölgelerinden kar tatili haberleri geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul’a kar yağışı uyarısı yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun büyük bölümü Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına giriyor. Peki İstanbul’da okullar tatil edilecek mi? İşte öğrenciler en çok bu sorunun yanıtını merak ediyor.

Meteoroloji ciddi şekilde uyardı! İstanbul’a yoğun kar… Saatler kaldı

Okullar 18 Ocak’ta yarıyıl tatiline girecek. Yani okulların sömestr tatiline girmesine 2 hafta kaldı. Meteoroloji ve Akom’un uyarılarına göre İstanbul kara teslim olacak. Henüz İstanbul Valiliği’nden açıklama olmasa da öğrencilerin gözü bu gece tatil haberinde olacak. Geçtiğimiz yıl kar kendini İstanbul’da etkili şekilde göstermemişti. Bu yıl ise tatil öncesi 2 haftalık süreç merakla bekleniyor.