İstanbul’da öğrenci servisi alev alev yandı

Yayın tarihi: 26 Ekim 2021 Salı 10:03 am - Güncelleme: 26 Ekim 2021 Salı 10:03 am

Öğrenci servisi seyir halindeyken alev aldı. Servis kullanılamaz hale gelirken can kaybı yaşanmadı.

İstanbul’un Şişli ilçesinde içinde öğrencilerin bulunduğu servis aracında yangın çıktı. Sürücü sağa çekerek öğrencileri tahliye etti. Minibüs alevler içinde kalırken servis şoförü, “Öğrencilere bir şey olacak diye çok korktum. Cana geleceğine mala gelsin” dedi

Olay, Şişli, Cumhuriyet Caddesi Alt Geçidi çıkışında saat 07.30 sıralarında yaşandı. Seyir halindeki öğrenci servis minibüsünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Minibüsten duman ve alevlerin yükselmesi üzerine aracını sağa çeken sürücü Hasan Akduman öğrencileri araçtan indirdi. Akduman, yangın söndürme tüpüyle yangına müdahale etse de başarılı olamadı. Zaman zaman patlamaların olduğu servis minibüsü alev topuna döndü. Olay yerine Beyoğlu itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler alevleri kontrol altına aldı.

Sürücü Akduman, “Tünelden çıkarken araba bir anda alev aldı. Ben hemen aracı sağa çekerek öğrencileri arabadan indirdim. Öğrencilerin güvenliğini sağladıktan sonra aracı söndürmeye çalıştım ama yangın tüpü yetersiz kaldı. Daha sonra aracım alev aldı. Önce korktum ama çocuklara dedim panik yapmayın. Hepsi arabadan düzgün bir şekilde indi. Ama bir anda duman çoğalmaya başlayınca ben korkmaya başladım. Çocuklara bir şey olacak diye. Ondan sonra çok şükür arabadan indirdim. Mala geldi ama cana gelmedi kimsede bir şey yok. Çok şükür” dedi.