İstanbul’da Millet Bahçesi için Aydos Ormanı’nda kesilen ağaçlar tepki çekti

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 7:22 pm - Güncelleme: 18 Mart 2022 Cuma 11:03 pm

İstanbul’da Millet Bahçesi inşaatı için Aydos Ormanı’nda kesilen ağaçlar tepkilere yol açtı. Projenin durdurulmasını isteyen bölge sakinleri, Aydos Ormanı’nın az bulunan birçok bitkiye ev sahipliği yaptığını, Millet Bahçesi’nin yapılmasının sonucu olarak ekosistemin büyük bir tehlike ile karşılaşacağını söylüyor.

İstanbul Sancaktepe’deki Aydos Ormanı’nda Millet Bahçesi inşaatı sürüyor.  Nadir bulunan İstanbul çiğdemi ile çok sayıda endemik bitkiye ev sahipliği yapan Aydos Ormanı’nda yapılması planlanan Millet Bahçesi projesi bölgede yaşayanların tepkisine yol açtı. İş makinelerin girdiği ormandaki projenin durdurulmasını isteyen bölge sakinleri, Aydos Ormanı’na millet bahçesi yapılması sonucu orman ekosisteminin büyük bir tehlike ile karşılaşacağını söylüyor.

Proje kapsamında ormana giren iş makinelerinin kazı çalışmalarına başlamasına tepki gösteren bölge sakinleri, piknik alanları, mesire alanları ve yapılaşma ile ormanın baskı altında bulunduğunu söylüyor.

İstanbul’un kuzeyinde bugüne kadar kısmen korunabilmiş bu alanın rant için betona boğulmasını istemediklerini belirten vatandaşlar, projenin iptal edilerek, Aydos Ormanı’nın muhafaza ormanı ilan edilmesini talep ediyor.

CİMER’E DİLEKÇE GÖNDERİLDİ

Bölgede yaşayanlar konuya ilişkin bir de imza kampanyası başlatarak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) de şikayette bulundu. CİMER’e gönderilen dilekçede, Aydos Ormanı’na millet bahçesi yapımının acilen durdurulması talep edilerek, “Aydos Ormanı İstanbul’da yenilebilir mantar çeşitliliği en yüksek olan ormanlardan biri. Gölet balıkçıllara ev sahipliği yaparken, ağaç ve bitki çeşitliliği de oldukça yüksek. Göç eden kuşların dinlenme alanlarından, İstanbul’da ve Türkiye’de çok az yerde kalan İstanbul çiğdemi olan ve çok sayıda endemik bitki bulunan bir orman. İstanbul’un da en yüksek tepesi. İstanbul’da iklim krizi ile mücadelenin kritik alanlarından” denildi.

AKP’li belediyeden esnafa “Millet Bahçesi” tehdidi!